Τι απάντησε ο Τσίπρας σε ερώτηση για τον υπουργό που φέρεται να έβγαλε 200.000 ευρώ λίγο πριν τα capital controls

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς χτες στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ για τα δημοσιεύματα που «δείχνουν» υπουργό να κάνει ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων λίγο πριν τα capital controls, ανέφερε πως: «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Όλα ξεκίνησαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη
προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης...
, με την οποία ζητούσε να μάθει αν ισχύει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr, σύμφωνα με το οποίο, υπουργός της κυβέρνησης έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού».
Keywords
Τυχαία Θέματα