Ταμεία…συλημένα

Γράφει ο Θανάσης Νικολαίδης
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ η μαγικήλέξη «υπεσυνταγογράφηση» κι έπεσε κεραυνός. «Δεν ευθυνόμαστε εμείς»(Λουράντος), «δεν ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν» οι παράπλευροί γιατροί-συνδικαλιστές,δεν κάνουν πίσω κάποιοι γιατροί και συνταγογραφούν με...πάθος. Κάτι ακούστηκεγια ηλεκτρονικό έλεγχο και χρήση κομπιούτερ, στο ιατρείο. Οι έντιμοισυμμορφώθηκαν και ανταποκρίθηκαν. Οι άλλοι καμώθηκαν πως δεν ξέρουναπό…κομπιούτερ, απαίτησαν σεμινάρια(!) κι ύστερα πήγαν σπίτι τους γιανα…πλακώσουν το λάπτοπ «για προχωρημένους».
ΔΕΝ σπάει το κύκλωμαμε αφορισμούς, το......... πρόβλημα δεν λύνεται
με παρακάλια. Μόνο με μια κάμερα κρυφήκαι μια παγίδευση του τηλεφώνου του πιάνεις τον «ποντικό» στη φάκα. Τον«εκτελείς» δημόσια, αφού του πάρεις πίσω τα λεφτά της…προδοσίας (του Ιπποκράτη)και πριν τα πάει στην Ελβετία.
ΚΑΙ, βέβαια, ταξέρουν όλοι και τους ξέρουν. Τους λίγους που λερώνουν τους πολλούς κι όλοιφαντάζουν λευκοί και καθαροί μέσα στην άσπρη μπλούζα. Κι ούτε το πρόβλημα είναιπώς τους…μαγκώνεις. Αν το’ θελε η Πολιτεία θα το’ κανε, ξαμολώντας τα λαγωνικάτης. Αν «χτυπούσε» τρομοκράτης, θα έζωναν με χωροφύλακες την Αθήνα, μη φανείπως είμαστε χώρα όπου ανθεί η τρομοκρατία. Τώρα που η ληστείες συντελούνται σεγραφεία όπου συνταγογραφούνται φάρμακα για…ψωριάρηδες με αναγραφόμενη τιμή3.500 ευρώ(!), όλοι κοιμόμαστε τον ύπνο του διακαίου, με τα Ταμεία να βλέπουν εφιάλτες.
ΜΕ τη φωτοτυπία της ταυτότητάς σου για μια κάρτα κινητού και καλά κάνουν. Χωρίςεπιτροπές ελέγχουν τα πανάκριβα φάρμακα και το σύστημα πάει κατά διαβόλου. Οιγιατροί του ΕΣΥ δυσαρεστημένοι, χωρίς κανένας τους να τα βροντάει για ναιδιωτεύσει. Οι φαρμακοποιοί απεργούν και οι συνδικαλιστές (τους) αγρίεψαν. Σαννα τους άρπαξες από μπροστά το πιάτο που το άδειαζαν με βουλιμία. ΣΤΗΣΕ αυτί, λοιπόν,και θα τ’ ακούσεις. Τους λίγους (είτε πολλούς-δεν κάνουμε στατιστική) τηςάσπρης μπλούζας που τηλεφωνούν στη γυναίκα τους «αν μπήκαν τα λεφτά στολογαριασμό». Κι ύστερα; Τις φωτοτυπίες για παραστατικό στον φαρμακοποιό, ταποσοστά στο χέρι και ο λογαριασμός στο άδειο Ταμείο, χωρίς το μυαλό να αδειάζειαπό…ιδέες.ΣΤΗΝ Ευρώπη των«κουτόφραγκων» δεν πάει μια ασπιρίνη χαμένη. Στα νοσοκομεία τους δεν έχουν τοχέρι απλωμένο, το φακελάκι είναι άγνωστη λέξη και οι Βλασταράκοι και Βαρνάβες δενκελαηδάνε στα παράθυρα (μέχρι να…αλλάξει η κυβέρνηση και έρθει η δικιά τους).Θανάσης Νικολαΐδης
Keywords
Τυχαία Θέματα