Τα θέλω Σαβι-ΟΛΑ

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην πολιτική, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που ξεπερνούν τα όρια της ουσίας. Προσδίδουν κύρος και γαλόνια στο πέτο αυτού που τις κάνει, αστέρια στους ώμους. Σαν παράσημα που πιστοποιούν την ποιότητα. Κάπως έτσι είναι και η κίνηση του Ολυμπιακού με τον Χαβιέ Σαβιόλα.
Από ποδοσφαιρικής άποψης, οι Πειραιώτες μένουν πάνω-κάτω στα ίδια. Η λογική λέει πως ο Σαβιόλα δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με τους Τζεμπούρ και Αμπντούν,
τους οποίους θα αντικαταστήσει, αλλά πότε .....
έπαιξε μπάλα η λογική στα ελληνικά γήπεδα; Θα φανεί στην πορεία εάν ο Αργεντινός μπορέσει να ανοίξει τις κλειστές αντίπαλες άμυνες ή εάν θα γλιτώσει από τα τάκλιν στα «χαλιά» της Νέας Σμύρνης και της Βέροιας.
Η μεταγραφή Σαβιόλα έχει άλλη σφραγίδα, ευρωπαϊκή. Λειτουργεί σαν ISO για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έμοιαζαν να λιμνάζουν στα ελληνικά δεδομένα τελευταία. Η γκρίνια είχε αρχίσει στο «Καραϊσκάκη» και ο Ε. Μαρινάκης το αντιλήφθηκε. Όχι αργά, όχι -όμως- και άμεσα. Μπορεί να χρειάστηκε και η εικόνα του ΠΑΟΚ και οι σκιές που αρχίζει να αφήνει το μέγεθος του Σαββίδη πάνω στον χάρτη, στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Όταν οι σκάουτερ και οι προπονητές των αντιπάλων στο Τσάμπιονς Λιγκ βλέπουν ένα όνομα σαν του Σαβιόλα στο ρόστερ, αυτόματα αναπροσαρμόζουν και τα πλάνα τους. Δεν είναι και λίγο να έχεις αγωνιστεί σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, έστω και χωρίς μεγάλη επιτυχία.
Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά. Αυτή των εντυπώσεων και, στην προκειμένη περίπτωση, ίσως, είναι πιο βασική. Ο Σαβιόλα έρχεται σε μια περίοδο ξηρασίας, όσον αφορά στα μεγάλα ονόματα που επιλέγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο - σε μια περίοδο κρίσης και αρπαχτής των ομάδων και των προέδρων. Φέρνει όραμα και ελπίδα στους οπαδούς του Ολυμπιακού για πορεία ανάλογη αυτής του Ριβάλντο και του Καρεμπέ. Λογικά, Τζιοβάνι δεν θα γίνει ποτέ, αλλά ποιος το ζητά, άλλωστε; Αυτό που οι περισσότεροι -οι οποίοι ασχολούνται ακόμη με το ελληνικό πρωτάθλημα- ζητούν, είναι ένα μεγάλο όνομα το καλοκαίρι. Ειδικά αν αυτό έχει και κατάληψη που να φέρνει εύκολα στο μυαλό σύνθημα για το απαραίτητο πικάρισμα, τότε ο πρόεδρος έχει εξασφαλίσει το ιδανικό πακέτο διακοπών για εκατομμύρια οπαδούς.
Τάκης Καραγιάννης
Keywords
Τυχαία Θέματα