Τα Πόκεμον πάνε Κίνα και εκτοξεύουν τη Nintendo

Η μετοχή της Nintendo ανέβηκε μέχρι 5% στο Τόκιο, ύστερα από δημοσίευμα που θέλει το παιχνίδι για κινητά Pokemon Go να γίνεται για πρώτη φορά διαθέσιμο στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά gaming στον κόσμο.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times o Τζον Χάνκε, ιδρυτής της Niantic που ανέπτυξε το παιχνίδι για λογαριασμό της Nintendo,
δήλωσε:..
«Οπωσδήποτε θέλουμε να φέρουμε όλα τα παιχνίδια μας στην Κίνα». Κίνηση που εκτοξεύσει τα κέρδη της Niantic και θα ωφελήσει ιδιαίτερα τους μετόχους της, ανάμεσα στους οποίους η Nintendo και η κινεζική NetEase. Στο τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα της Nintendo από το Pokemon Go έφτασαν τα 27 εκατ. δολάρια.

Η συνεργασία με μια κινεζική εταιρεία όπως η NetEase θα διευκολύνει τη διείσδυση στην αγορά της χώρας, υπάρχει ωστόσο ένα βασικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί. Τα παιχνίδια στην Κίνα πρέπει δια νόμου να έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, και το Pokemon Go χρησιμοποιεί στοιχεία που παρέχει η Google, μια εταιρεία με τις περισσότερες υπηρεσίες της μπλοκαρισμένες στην Κίνα.

Ο Χάνκε δεν ανέφερε ημερομηνία κυκλοφορίας και η Nintendo αρνήθηκε να προσθέσει κάτι επί του θέματος.

Η αξία της αγοράς του gaming στην Κίνα έφτασε τα 32,5 δισ. δολάρια το 2017, με τις ΗΠΑ στα 25,4 δισ. και την Ιαπωνία στα 14 δισ. δολάρια σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Newzoo.
Keywords
Τυχαία Θέματα