Τα γιουσουφάκια των δανειστών απειλούν την Ελλάδα......

Νέο χτύπημα από Μάρτιν Σουλτς. Προειδοποιεί ανοιχτά την Ελληνική κυβέρνηση για «δραματικές επιπτώσεις» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.
«Η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, πως, «μπορώ μόνο να προειδοποιήσω την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα πρέπει να απορρίψει την "χείρα βοηθείας" προς αυτήν. Ο χρόνος εξαντλείται και οι επιπτώσεις θα ήταν δραματικές».Αναφέρθηκε, μάλιστα, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
και στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «θα πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν είναι υπόλογοι μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους τους αλλά ότι έχουν ευθύνη απέναντι στη χώρα και την Ε.Ε»...
Προσωπικό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα πως θα πρέπει να καταθέσει άμεσα «εναλλακτικές προτάσεις» για μεταρρυθμίσεις προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση έστειλε πριν τη σύνοδο του G7 στις Βαυαρικές Άλπεις ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας πως το Σάββατο αρνήθηκε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό επειδή η Αθήνα δεν είχε στείλει τις αντιπροτάσεις της στο σχέδιο των δανειστών.
«Θα ήθελα να λάβω μια εναλλακτική πρόταση για μεταρρυθμίσεις από τον Αλέξη Τσίπρα πριν ξαναμιλήσουμε», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, αποδίδοντας τη δήλωση στον κ. Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως ο έλληνας ηγέτης δεσμεύθηκε για την αποστολή των ελληνικών προτάσεων, όμως ακόμα οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει τίποτα.
Διευκρίνισε πως δεν έχει κάποιο «προσωπικό πρόβλημα» με τον κ. Τσίπρα και παραμένουν «φίλοι», όμως αποσαφήνισε πως «η φιλία πρέπει να έχει μερικούς βασικούς κανόνες».
Ερωτηθείς μάλιστα συγκεκριμένα για το ζήτημα περικοπής του ΕΚΑΣ, που ο κ. Τσίπρας έχει απορρίψει κατηγορηματικά ως «μη βάση συζήτησης», ο κ. Γιούνκερ σχολίασε με νόημα πως το ζήτημα του ΕΚΑΣ συζητήθηκε συγκεκριμένα κατά την συνάντηση των δυο ανδρών την Τετάρτη, όμως ο πρωθυπουργός «δεν το είπε αυτό στην ελληνική Βουλή».
Συμπλήρωσε πως είναι «απογοητευμένος» από τα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο κοινοβούλιο την Πέμπτη.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν επαναβεβαίωσε πως τυχόν έξοδος της χώρας μας από το ευρώ δεν συνιστά επιλογή, όπως ταυτόχρονα προειδοποίησε πως αυτό δεν σημαίνει πως ο ίδιος μπορεί «να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο».
Ερωτηθείς τέλος αν υπάρχει κάποια οριστική διορία για συμφωνία με την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε ελαφρώς ειρωνικά πως «σίγουρα υπάρχει», όμως αρνήθηκε να δώσει κάποια ημερομηνία.
Σκληρό μήνυμα και από Τουσκ
Εν τω μεταξύ, επίθεση στις δηλώσεις «ορισμένων πολιτικών» πως οι εταίροι-δανειστές έχουν ανήθικες απαιτήσεις εξαπέλυσε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
«Νομίζω πως η συζήτηση για την Ελλάδα είναι πολύ απλή. Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα, οι δανειστές χρειάζονται εγγυήσεις πως τα χρήματα θα αποπληρωθούν. Δεν είμαστε ανελέητοι βαρόνοι, οι πιστωτές δεν είναι πάντα ανήθικοι», υπογράμμισε.
Σημείωσε δε πως το ζήτημα είναι πολύ πιο «σύνθετο» από τον τρόπο με τον οποίο το παρουσιάζουν «ορισμένοι πολιτικοί».
Από skai.gr, nonews-news.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα