ΤΑ ΑΓΙΑ ΚΕΠΑ… ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Τα λέμε, τα ξαναλέμε, αλλά μυαλό ΔΕΝ βάζουν ορισμένοι. Πάρα πολλές φορές αναφέρθηκα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, και στα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των ασθενών. Παιχνίδια ταλαιπωρίας, ΑΔΙΚΙΩΝ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ…. Να πω κι άλλα; Δε χρειάζεται νομίζω γιατί ο κόσμος έβγαλε τα συμπεράσματα του, και ΣΙΧΑΘΗΚΕ. Σιχάθηκε ΟΛΟΥΣ εκείνους που με ελαφριά καρδιά ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ αναπήρους… Από την πρώτη στιγμή της σύστασης των ΚΕΠΑ, έγινε γνωστός και ένας........ ακόμα ρόλος τους, εκείνος του ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥ,
του… «Αγίου», που θεραπεύει ΟΛΕΣ τις παθήσεις με διαταγή του αρμόδιου υπουργείου.
Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, είναι καταγγελίες ασθενών συγγενών ακόμα και γιατρών για το ΧΑΛΙ που επικρατεί σε αυτές τις επιτροπές, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ παντού! Διαβάστε φίλοι μου το παρακάτω, είναι από forum ασθενών με χρόνιες παθήσεις. «Τα ευχάριστα ήρθαν!
Είμαι καλά!
1η φορά επιτροπή ΚΕΠΑ ποσοστό αναπηρίας 67%
2η φορά 67%,
3η φορά τώρα ποσοστό 51%!!!
ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ!!!
Μέρα με τη μέρα, επιτροπή με επιτροπή γίνομαι καλά!!!!» ΜΙΑ από τις πάρα πολλές περιπτώσεις «ΘΑΥΜΑΤΩΝ», που είναι για γέλια και για κλάματα. Τα είπαμε πρόσφατα, η «οδηγία» είναι σε πλήρη ισχύ. Ποια οδηγία; Εκείνη που λέει «κόβετε αναπήρους να γλυτώνουμε επιδόματα». Είπαμε, ΔΕΝ είναι λόγια δικά μου, είναι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ασθενών και γιατρών, οι οποίες όμως πέρασαν στα «ψιλά». Πάρα πολλές επιτροπές των ΚΕΠΑ έχουν σαν ιερή βίβλο την ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους. Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ δουλεύει μια χαρά, και άντε τρέχα ΕΣΥ με την όποια πάθηση, την όποια ΑΝΑΠΗΡΙΑ να κάνεις ενστάσεις, και να περιμένεις ΠΟΤΕ θα ξαναπεράσεις επιτροπή, και ΤΙ πάρεις αυτή τη φορά. Και μια και μιλάμε για τα «ΑΓΙΑ ΚΕΠΑ», εκτός την περίπτωση που ανάφερα πιο πάνω και είναι ΠΡΟΣΦΑΤΗ (κύριε Υπουργέ κάνετε κάτι άμεσα), ας θυμηθούμε και κάτι ακόμα λίγο πιο παλιό…. «ΝΑΙ !!! Το έχουμε ξαναπεί .Στα ΚΕΠΑ , πολύ συχνά , συναντάμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ . Συναντάμε τον ....σατανικό ...Αη ΚΕΠΑ , που όλα τα θεραπεύει ...όλα τα βελτιώνει ...Ανατρέποντας κάθε λογική, κάθε δεοντολογία ..Ανατρέποντας την ιατρική επιστήμη . ΟΜΩΣ : Εμείς όλοι , που πάσχουμε από μια χρόνια πάθηση ...ΔΕΝ επιδιώξαμε να νοσήσουμε ...Έχουμε δικαίωμα ορισμένων παροχών , για να γίνει ...λίγο πιο ανθρωπινή η ζωή μας ...Γι αυτό ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ . Όσο κι αν η διαδικασία των ΚΕΠΑ είναι εξευτελιστική και ψυχοφθόρα . Κάνουμε κουράγιο και επιμένουμε . Επειδή έχουμε δίκιο .Επειδή δεν δεχόμαστε να μας κλέβουν την αξιοπρέπεια .» Τα σχόλια φίλοι μου δικά σας.
Βασίλης Τσούγκαρης [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα