Στο πλευρό της Παλαιστίνης οπαδοί της Σέλτικ Σκωτίας


Οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέλτικ της Σκωτίας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την επίδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης και να «δείξουν στον κόσμο ότι ο σύλλογος στέκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων και όχι του καταπιεστή», μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα του συλλόγου για την Premiership της Σκωτίας εναντίον της Κιλμάρνοκ στη Γλασκώβη την

περασμένη εβδομάδα, η «Πράσινη Ταξιαρχία», μια ομάδα σκληροπυρηνικών οπαδών, ανήρτησε πανό που έγραφε «Free Palestine» και «Victory to the resistance».

Οι οπαδοί ξεδίπλωσαν μεγάλες παλαιστινιακές σημαίες πριν από τη σέντρα και συνέχισαν να τις ανεμίζουν κατά τη διάρκεια της νίκης της ομάδας τους με 3-1.

Έντονη η αντίδραση της Σέλτικ

Δύο ημέρες αργότερα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου απάντησε με μια έντονα δηκτική δήλωση στην οποία ανέφερε: «Η Σέλτικ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος και όχι πολιτική οργάνωση» και αποστασιοποιήθηκε από την εκδήλωση αλληλεγγύης της ομάδας οπαδών.

«Ο σύλλογος πάντα ξεκαθάριζε ότι τα πολιτικά μηνύματα και πανό δεν είναι ευπρόσδεκτα στο Σέλτικ Παρκ ή σε οποιονδήποτε αγώνα με τη συμμετοχή της Σέλτικ».

Ο Ισραηλινός διεθνής και πρώην μέσος της Σέλτικ, Νιρ Μπιτόν, επέκρινε τους οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου.

«Ντροπή σας!!! Ναι ελευθερώστε τη Γάζα από τη Χαμάς όχι από το Ισραήλ!!!», ανέφερε στο Instagram.

Keywords
Τυχαία Θέματα