Στην εποχή των γιαουρτιών

Φέρνουν πάντως κάπως προς διαδρομή τρόμου αυτά τα τελευταία μέτρα, λίγο προ της εξόδου από τα Μνημόνια. Ο υπουργός Εργασίας στέλνει θανατικές καταδίκες των συντάξεων στην τρόικα και ύστερα υποστηρίζει ότι όσα αποκαλύπτονται επ' αυτού είναι ανυπόστατα, διότι έχει ήδη δοθεί χάρη. Η κυρία Βούλτεψη δείχνει την έξοδο, ομολογεί όμως ότι η λιτότητα...
δεν εξέρχεται από την ίδια πόρτα, και ύστερα μονολογεί στη διαδρομή της εξόδου ότι θα υπάρξει μια κάποια δύσκολη διαπραγμάτευση.

Ο του ΙΚΑ
Ροβέρτος από τη μεριά του αποκαλύπτει σχέδιο ασφάλισης πολλών ταχυτήτων. Ανάλογα με τα ένσημα, σου λέει, που έχεις. Με εκατό ένσημα σε φροντίζουν. Με πενήντα μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά. Με κάτω από δέκα φρόντισε τα της τελευταίας σου κατοικίας. Ναι, αλλά ο αρμόδιος υπουργός τον διαψεύδει: Προσωπικές απόψεις του κυρίου Σπυρόπουλου είναι όλα αυτά. Ναι, αλλά η κυρία Σοφία διαψεύδει με σοφία τον υπουργό: Μια χαρά τα λέει ο Ροβέρτος, γιατί δεν επαρκούν οι νοσοκομειακές κλίνες για δέκα εκατομμύρια Ινδούς!

Ευτυχώς, ανέλαβε να βάλει την καρδιά μας στη θέση της η πνευματική θυγατέρα του Γλύξμπουργκ. Η κυρία Ασημακοπούλου, λοιπόν, διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν θα αλλάξει στο ασφαλιστικό. Δεν πα' να γράφει ο υπουργός επιστολές τρόμου και να αποκαλύπτει ο Ροβέρτος σενάρια θρίλερ; Εκείνη ξέρει: Τίποτε! Και για να γίνει σαφέστερο ότι ξέρει, μας είπε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Άρα, το μόνο που απομένει είναι καμιά εικοσαριά παλιές μειώσεις που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί. Νέες, όμως, όχι.

Τους ακούς και αισθάνεσαι, ρε παιδί μου, μια σιγουριά για το αύριο, μη σας πω και για το μεθαύριο. Ακόμα μεγαλύτερη, μάλιστα, όταν συνειδητοποιήσεις ότι αυτοί οι άνθρωποι, ή άλλοι σαν κι αυτούς, με τις κρυστάλλινες -και φιλολαϊκές βεβαίως, βεβαίως- θέσεις, διαπραγματεύονται τη μοίρα μας με τους δανειστές. Άσε που καταλαβαίνεις και γιατί αποφεύγει να έρθει η τρόικα στην Αθήνα: Γιατί τους φοβάται! Κι έτσι προτιμά να τους στέλνει αιτούμενα, ζητούμενα, απαιτούμενα και προαπαιτούμενα, αντί να βρεθεί αντιμέτωπη με τις καθαρές θέσεις και την αποφασιστικότητά τους.

Κι έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Καλύτερα, γιατί αν ξυπνήσουμε, αυτοί θα μας στείλουν τσιφ στην εποχή των γιαουρτιών. Πράγμα πολιτικώς μη ορθόν...

Από την ΑΥΓΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα