Στα μαλακά ο Παπακωνσταντίνου


Ενοχος για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος έκρινε το Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ.Παπακωνσταντίνου κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία, που αντιμετώπιζε. Αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί.

Η νόθευση εγγράφου αφορά στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και στη διαγραφή των ονομάτων των τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην υπουργός απαλλάχθηκε
της κακουργηματικής κατηγορίας, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε κατά πλειοψηφία ότι.....
δεν αποδείχτηκε ζημιά σε βάρος του Δημοσίου από την πράξη του πρώην υπουργού ώστε να δικαιολογείται το κακούργημα που επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η ανώτατη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα ειναι φυλάκιση πέντε ετών.
Ειδικότερα, οι δικαστές έκριναν ότι ο πρώην υπουργός αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με σκοπό να προστατέψει την προσωπική του εικόνα.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
Η δίκη ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, συμπληρώνοντας 14 συνεδριάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα