Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι «συντηρητές ασανσέρ» που ξάφριζαν σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική


Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ συμμορία τα μέλη της οποίας προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ ή συντηρητές ανελκυστήρων διέπρατταν κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική.

Συνελήφθησαν 11 ημεδαποί, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα επτά άτομα. Εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών από οικίες. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων,

χρυσαφικών και ρολογιών, τρία οχήματα και το ποσό των 59.380 ευρώ. Το παράνομο όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, σε περιοχές της δυτικής Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 11 ημεδαποί- μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ακόμα επτά ημεδαπών, σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα και παράβαση του νόμου περί

dikaiologitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα