Σκάνδαλο παιδοφιλίας «αγγίζει» τον Ερντογάν

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από υπόθεση παιδοφιλίας που ήρθε στο προσκήνιο μετά από δικαστική απόφαση.

Ένας πρώην δάσκαλος του ιδρύματος Ensar, το οποίο έχει στενές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στηρίζει τις δράσεις του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης...
, καταδικάστηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή Καραμάν της ανατολικής Τουρκίας σε φυλάκιση 600 ετών υπό τις κατηγορίες της «σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιού», της «στέρησης της ελευθερίας», του «ηθελημένου τραυματισμού» καθώς και την «ενθάρρυνση παιδιού να διαβάσει
και να δει δημοσιεύματα άσεμνου περιεχομένου».

Πρόκειται για τον 54χρονο δάσκαλο Μουαμέρ Μπ. ο οποίος καταδικάστηκε για 10 αποδειγμένες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου και παιδοφιλίας. Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία αναφέρουν πως στην πραγματικότητα εκκρεμούσαν εις βάρος του 45 υποθέσεις με τους δικαστές να δέχονται πιέσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ανοίξουν το εύρος των ερευνών και της δίωξης.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, Σεμα Ραμαζάνογλου, εξέφρασε τη στήριξή της προς το Ίδρυμα λέγοντας πως «έτσι είναι η πραγματικότητα της ζωής. Δεν θα πρέπει να δυσφημούμε το Ίδρυμα εξαιτίας του γεγονότος αυτού». Τα σχόλια αυτά της υπουργού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media, με την ίδια να ανακαλεί λίγη ώρα μετά, λέγοντας πως τα όσα δήλωσε παρερμηνευτήκαν.

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης πολλοί ανησυχούν πως στην υπόθεση παιδοφιλίας δεν ενεπλάκει μόνο ο 54χρονος δάσκαλος, αλλά και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να είναι πιο κοντά στη κυβέρνηση.

O έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπτουλάχ Μποζκούρτ, αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να έχει μεταφέρει τον φυλακισμένο δάσκαλο σε ψυχιατρική κλινική ώστε να επικαλεσθεί «παράνοια» για την έφεση που ετοιμάζει κατά της απόφαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα