ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ


Γράφει ο Θαλαμοφύλακας
Σήμερα αρχίζω μια καινούργια ζωή.
Σήμερα αποβάλλω το παλιό μου δέρμα, αυτό που εδώ και χρόνια υποφέρει τα χτυπήματα της αποτυχίας και τα τραύματα της μετριότητας.

Σήμερα ξαναγεννιέμαι κι ο τόπος γέννησής μου είναι ένας αμπελώνας φορτωμένος καρπούς για........ όλους.
Σήμερα θα τρυγήσω τα σταφύλια της σοφίας από τα ψηλότερα και τα πιο ανεπτυγμένα κλήματα του αμπελώνα, γιατί αυτά έχουν φυτευτεί από τους σοφότερους του επαγγέλματός μου που ήρθαν, από γενιά σε γενιά, πριν από μένα.

Σήμερα θα απολαύσω τη γεύση των σταφυλιών από τα κλήματα αυτά,
και θα καταπιώ, στην κυριολεξία, το σπόρο της επιτυχίας που είναι κρυμμένος στο καθένα, και μέσα μου θα φυτρώσει καινούργια ζωή.

Η σταδιοδρομία που επέλεξα είναι γεμάτη με ευκαιρίες, είναι όμως και σπαρμένη με πικρές απογοητεύσεις και απόγνωση, κι αν τα πτώματα εκείνων που απέτυχαν στοιβάζονταν το ένα πάνω στο άλλο θα κάλυπταν με τη σκιά τους όλες τις πυραμίδες του κόσμου.

Εγώ, όμως, δεν θ' αποτύχω όπως οι άλλοι, γιατί κρατώ τώρα στα χέρια μου τους χάρτες που θα με οδηγήσουν μέσα από επικίνδυνα νερά σε παραλίες που μόλις χθες έμοιαζαν άπιαστο όνειρο.

Η αποτυχία δεν θα είναι πια η αμοιβή για τους κόπους μου. Όπως η φύση δεν έκανε πρόβλεψη ν' ανέχεται τον πόνο το σώμα μου, έτσι δεν έκανε πρόβλεψη να υποφέρει η ζωή μου την αποτυχία. Η αποτυχία, σαν τον πόνο, είναι πράγματα ξένα στη ζωή μου. Στο παρελθόν τη δεχόμουν όπως δεχόμουν τον πόνο. Τώρα την απορρίπτω κι είμαι έτοιμος να αποκτήσω τη σοφία και τις αρχές που θα με βγάλουν από το σκοτάδι. Αυτές θα με οδηγήσουν στο φως του πλούτου, της κοινωνικής θέσης και της ευτυχίας που ξεπερνά και τα πιο τρελά μου όνειρα, ώσπου τα χρυσά μήλα του Κήπου των Εσπερίδων να μην είναι πια παρά η δίκαιη αμοιβή μου.

Ο χρόνος διδάσκει τα πάντα σ' αυτόν που ζει για πάντα, εγώ όμως δεν έχω την πολυτέλεια της αιωνιότητας. Ωστόσο, στα πλαίσια του χρόνου που μου δόθηκε πρέπει να εξασκηθώ στην τέχνη της υπομονής, γιατί η φύση δεν ενεργεί ποτέ με βιασύνη. Για να φτιάξει την ελιά, τη βασίλισσα των δέντρων, απαιτούνται εκατό χρόνια. Ένα φυτρωμένο κρεμμύδι γερνά σε εννιά βδομάδες. Έχω ζήσει σαν φυτρωμένο κρεμμύδι. Δεν έμεινα ικανοποιημένος. Τώρα θα γίνω το μεγαλύτερο ελαιόδεντρο και για την ακρίβεια, ο μεγαλύτερος πωλητής.

Και πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό; Δεν έχω ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία να γίνω μεγάλος και ήδη έχω σκοντάψει στην άγνοια κι έχω πέσει σε θάλασσες αυτολύπησης. Η απάντηση είναι απλή. Θα ξεκινήσω το ταξίδι μου ανεμπόδιστος τόσο από το βάρος περιττής γνώσης όσο και από την τροχοπέδη της άχρηστης πείρας. Η φύση με έχει ήδη προικίσει με γνώσεις και ένστικτο πολύ ανώτερα από εκείνα οποιουδήποτε ζώου του δάσους και η αξία της πείρας υπερτιμάτε κυρίως από ηλικιωμένους που κουνάνε με σοφία το κεφάλι τους και μιλάνε ανόητα.

Η αλήθεια είναι πως η πείρα διδάσκει διεξοδικά, το διδακτικό της πρόγραμμα όμως κ
Keywords
Τυχαία Θέματα