Σε ρόλο ΔΟΛ η Άλτερ Έγκο...

Ένα νέο σύστημα διαμορφώνεται στην ελληνική τηλεόραση, μετά και την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega και ενώ μαίνεται η σύγκρουση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η είσοδος του επιχειρηματία στα...

media, παίρνοντας τη θέση που είχε στο παρελθόν ο ΔΟΛ και ο οποίος έχει οικονομική επιφάνεια, προκαλεί μικρές ή μεγαλύτερες συσπειρώσεις, που θα ξεδιπλωθούν σε βάθος χρόνου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης
έχει απέναντί του τους επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδη και Σωκράτη Κόκκαλη. Η αντιπαράθεση με τον Ιβάν Σαββίδη μεταφέρεται από το ποδόσφαιρο και στην τηλεόραση, εκεί όπου δεσπόζουν ορισμένα από τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Στη διεκδίκηση του Mega, με τη συμμαχία των σταθμών AlphaStar συνέπραξαν οι σταθμοί ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV αλλά και το Open του Ιβάν Σαββίδη. Ο ΣΚΑΪ δεν μπήκε στη διεκδίκηση της ταινιοθήκης του Mega, αν και μέλος της ΕΙΤΗΣΕΕ και της Digea, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ κέρδισαν τη μάχη απέναντι στα πέντε τηλεοπτικά δίκτυα.

Τόσο στην ΕΙΤΗΣΕΕ (Alpha, Star, ΑΝΤ1, Μακεδονία TV, ΣΚΑΪ), όσο και στην Digea μετέχει η Τηλέτυπος (Mega), αλλά όχι η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ του Ιβάν Σαββίδη. Στο παρελθόν η Digea ήταν αρνητική στην είσοδο και άλλου τηλεοπτικού σταθμού. Στην εταιρεία Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ μετέχουν με 18,13% ο ΑΝΤ1, το Μακεδονία TV, η Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΪ), η Νέα Τηλεόραση (Star), ενώ η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έχει 10,19%.

Μετά και τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος ΑΕ, η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ θα κατέχει το 12,3% της Ψηφιακός Πάροχος (ΑΕ). Τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν συμμετοχή και στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων – Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ.

Το ερώτημα είναι αν θα γίνει δεκτή η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ και στη θεσμική συμμαχία της ΕΙΤΗΣΕΕ και πώς θα κινηθεί εντός αυτής ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ήδη στον χώρο του Τύπου υπάρχει μια συζήτηση για τη συγκρότηση ενός φορέα που θα υπερβαίνει την ΕΙΗΕΑ, με τη συμμετοχή των εντύπων της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και άλλων εκδοτικών επιχειρήσεων...

typologies.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα