Σχολιανά 75

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης
Για ένα Νέο Ανένδοτο Αγώνα
(Φωνές από το παρελθόν)
«…Εγίνατε εσωτερική Κατοχή. Είμεθα Εθνική Αντίστασις. Ο Ανένδοτος αγών αποτελεί πλέον υπέρτατον χρέος τιμής…»Γεώργιος Παπανδρέου - 1962Σπύρος Λιναρδάτος : Από τον εμφύλιο στη χούντα
Στις 2/1/2011, είχα δημοσιεύσει στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ», άρθρο μου με τίτλο «2011 : Προς ένα .......Νέο Ανένδοτο Αγώνα».
Πέρασε από τότε ένας χρόνος και κάτι…Περισσότερο
απ’ ο,τιδήποτε άλλο, αυτό που προέχει είναι τα μηνύματα των καιρών να μη τα παίρνει ο άνεμος…Η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Κέλτες… (Παρντόν : οι αρχαίοι Έλληνες ήθελα να πω… Οι Κέλτες τότε, είχαν άλλα ενδιαφέροντα από τις πνευματικές ενασχολήσεις…)Έτσι λοιπόν, δεν το θεωρώ καθόλου άσκοπο να υπενθυμίσω κάποιες σκέψεις μου αναφορικά με το ζήτημα της ανάγκης να υπάρξει ένας ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ…Σημείωνα λοιπόν σ’ εκείνο το άρθρο μου, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ…
Ένας ΝΕΟΣ Ανένδοτος Αγώνας είναι αναγκαίος.
Ανένδοτος Αγώνας για να καταστεί η υπόθεση της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας αγαθό αδιαπραγμάτευτο για οποιονδήποτε λόγο.
Ανένδοτος Αγώνας για να καταστεί η υπόθεση της Διαχείριση των του οίκου μας, υπόθεση δική μας, του λαού μας και των οργάνων της Δημοκρατίας μας.
Ανένδοτος Αγώνας, διότι υπάρχουν ιδιωτικές οικονομίες που πτωχεύουν αλλά όχι και λαοί.
Ανένδοτος Αγώνας, διότι η εθνική μας οικονομία, δεν είναι το ανάλογο μιας ιδιωτικής επιχείρησης, ώστε να απαιτούν διαχείριση της κρίσης μιας εθνικής οικονομίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Ανένδοτος Αγώνας, για να επιβιώσει πρώτα ο λαός, κι ύστερα οι αριθμοί.
Ανένδοτος Αγώνας, έως ότου τερματιστεί ο βομβαρδισμός της ψυχής του Έλληνα με βόμβες Φόβου, Ντροπής και Εξευτελισμού.
Ανένδοτος Αγώνας έως ότου τερματιστεί η βαρβαρότητα της καθιερωμένης ιστορικής μεθόδου συμμετοχής στα δημόσια βάρη κατά τρόπο αντιστρόφως ανάλογο των πραγματικών δυνατοτήτων του καθενός.
Ανένδοτος Αγώνας έως ότου το υπεξεραιθέν, άλλως κλαπέν, άλλως ληστευθέν χρήμα επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο, και οι ένοχοι οδηγηθούν στη φυλακή.
Ανένδοτος Αγώνας έως ότου η όποια δημόσια περιουσία περιήλθε στον ιδιωτικό τομέα με όρους χαριστικούς και παράνομους, ανακτηθεί ή υποχρεωθούν οι σκανδαλωδώς ευνοηθέντες να πληρώσουν τη διαφορά μεταξύ χαριστικών και πραγματικών τιμημάτων.
Ανένδοτος Αγώνας για την ουσιαστική διάκριση και λειτουργία των εξουσιών, και πλήρης λειτουργική αποδέσμευση της Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική. Η Ηγεσία της Δικαστικής Εξουσίας να αναδεικνύεται ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές απ’ ευθείας από τον Λαό.
Ανένδοτος Αγώνας έως ότου ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα της μετεκλογικής κυβερνητικής συνέπειας του κάθε κόμματος που κυβερνά, σε σχέση με το προεκλογικό του πρόγραμμα, σε τρόπο ώστε, αν προκύπτει υπαίτια διάσταση, αυτομάτως να οδηγούμαστε σε νέες εκλογές όπου το κόμμα από το οποίο προήλθε η κυβέρνηση που καταργήθηκε γι’ αυτό τον λόγο, με βάση ρητές διατάξεις του εκλογικού νόμου, θα έχει ειδική δυ
Keywords
Τυχαία Θέματα