Σάλπισμα ελπίδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» από την Πάτρα!

Γράφει ο Αιας
Ηχηρό ράπισμα στους δημοσκοπικούς μηχανισμούς της διαπλοκήςέδωσε το πάλαι ποτέ κάστρο του ΠΑΣΟΚ η Πάτρα. Και το μήνυμα σαφές: Η κοινωνίαπλέον δε χειραγωγείται, ούτε υποκαθίσταται. Ελαμψε η προσωπικότητα της Λ.Κατσέλη, εξ ου και ηενθουσιώδης υποδοχή της. Ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις. Καθαρός, τεκμηριωμένος και ανθρώπινος ο λόγος της προέδρουτης «Κοινωνικής Συμφωνίας». Δίχως....... φτιασιδώματα και ανούσιες κορώνες.
Ενέπνευσεσιγουριά και εμπιστοσύνη. Μίλησε στην καρδιά των πολιτών με τη ρεαλιστικήπροοδευτική πρότασή της για την έξοδο της χώρας από τη πρωτόγνωρη κρίση.
Ηταν εκεί εκατοντάδες καταξιωμένοι πολίτες, εκτός τουπελατειακού νυμφώνος. Ανθρωποι του μόχθου, του πολιτισμού του πνεύματος, τουεπιχειρείν και της δημιουργίας, για να υπογράψουν την «Κοινωνική Συμφωνία» μαζίτης, ώστε να ανατραπεί η πορεία λεηλασίας της χώρας και αφανισμού της κοινωνίας και του λαού και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.Καταπέλτης η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τον ραγιαδισμότης γαλαζοπράσινης παπαδήμιας συγκυβέρνησης, για το αμετανόητο σύστημα εξουσίας, των εξωθεσμικών και παρασιτικώνκέντρων, που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης και επικυριαρχίας τους γιατα επόμενα χρόνια.Η «Κοινωνική Συμφωνία», τόνισε η Λ.Κατσέλη, επιδιώκει να αποτελέσει την προοδευτική πρόταση στο πολιτικό σκηνικό.Τον πυλώνα ανασυγκρότησης των δημοκρατικών δυνάμεων. Χαρακτήρισε ψευτοδιλήμματααυτά που έθεσε η κυβέρνηση, όπως μνημόνιο ή έξοδος από την ευρωζώνη, τονίζονταςότι ακόμη κι αν θέλει μια χώρα να αποχωρήσει, νομικά δεν μπορεί. Επίσηςυποστήριξε ότι το β' εξάμηνο του 2011 η χώρα είχε 831 εκ. ¤ πρωτογενέςπλεόνασμα, που της έδινε διαπραγματευτική δυνατότητα, αλλά η κυβέρνηση δεν τηναξιοποίησε.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να μπει ανάχωμα στον κατήφορο»τόνισε, για να παρατηρήσει ότι «τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν γίνει ένα».«Αν μείνει το ίδιο πολιτικό σκηνικό,αν μείνει η ίδια κυβέρνηση ή αν προκύψει κάποια παραλλαγή της, θα οδηγηθούμεμαθηματικά σε κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, σε νέαμείωση των μισθών και συντάξεων, σε αυξήσεις φόρων. Πρέπει να μπει φραγμόςσ΄αυτή την πολιτική. Υπάρχουν άνθρωποι με γνώση, εμπειρία και βούληση να βάλουνκόκκινες γραμμές. Ανθρωποι, που δεν έχουν εξαρτήσεις και προτάσσουν το δημόσιοσυμφέρον».Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ηΛ. Κατσέλη, εισέπραξε θερμό χειροκρότημα όταν αναφέρθηκε στον νόμο για τα υπερχρεωμένανοικοκυριά.Η Λ. Κατσέλη επέμεινε ότι «τοπρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό», ενώ αναφερόμενη στη μείωση του κατώτατουμισθού, που η ίδια αντιστάθηκε, είπε ότι «ο πόλεμος εναντίον της ήταναμείλικτος».Νωρίτερα η Λ. Κατσέλη, έδωσεσυνέντευξη Τύπου και επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και το ΕπιμελητήριοΑχαΐας.ΟΧ. Καστανίδης, λόγω ίωσης δεν κατάφερε μεταβεί και να μιλήσει στην εκδήλωση της«Κοινωνικής Συμφωνίας» στην Πάτρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα