Πόσο λέτε πως πωλήθηκε μία σημαία τερματισμού του Le Mans;

Αυτή η παλιά σημαία που είχε δώσει την εκκίνηση στον απόλυτο θρίαμβο της Ferrari στο διάσημο 24ωρο του Le Mans το 1965, πουλήθηκε για ένα αστρονομικό ποσό.

Στο θρυλικό 24ώρο αγώνα του '65, ο οποίος ήταν ο πρώτος του Le Mans που μεταδόθηκε ζωντανά στις ΗΠΑ, αυτή η τρικολόρε σημαία ήταν που έδωσε την εκκίνηση, με τους οδηγούς να τρέχουν να μπουν στα αγωνιστικά τους. Αξιοσημείωτο είναι εκείνη η χρονιά ήταν η τελευταία

που η Ferrari είχε κατακτήσει το Le Mans σημειώνοντας ένα εμφατικό «1-2-3».

Τα ονόματα του διδύμου των Masten Gregory και Jochen Rindt, μαζί με τους άλλους οδηγούς που ανέβηκαν στο βάθρο και είχαν θριαμβεύσει με τη Ferrari 250 LM, υπάρχουν χαραγμένα στην κορνίζα της σημαίας.

Με τα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν και πλέον τα αγωνιστικά περνούν από τη γραμμή εκκίνησης σε προκαθορισμένο σχηματισμό. Μάλιστα, στο φετινό Le Mans συνοδεύτηκαν μουσικά από την μελωδία «Also Sprach Zarathustra» του Richard Strauss μέχρι και το ξεσηκωτικό soundtrack του Rocky IV.

Φέτος η Ferrari επέστρεψε στο Le Mans και το κατέκτησε ξανά. Πρώτη τερμάτισε η Ferrari 499P της AF Corse Νο 51, με οδηγούς τους Ιταλούς Alessandro Pier Guidi και Antonio Giovinazzi και τον Βρετανό James Calado. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ferrari από το 1965 και η πρώτη εργοστασιακά υποστηριζόμενη συμμετοχή της στην κορυφαία κατηγορία από το 1973.

Ίσως αυτό να περίμενε και ο πωλητής της σημαίας ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή για ένα τόσο σημαντικό λάβαρο. Και το κατάφερε αφού σε πρόσφατη δημοπρασία που έγινε στην Βρετανία αυτό το σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού πωλήθηκε έναντι 396.000 ευρώ.

PHOTO GALLERYin.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα