Πώς ο Λιάπης ανακαίνισε το εξοχικό του στην Ευρυτανία με κοινοτικά κονδύλια

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο «θόρυβος» από την σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη για πλαστές πινακίδες και ο πρώην υπουργός είναι και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, αυτή την φορά γιατί δημοσιεύματα θέλουν την οικογένειά του να χρησιμοποίησε κοινοτικά κονδύλια την περίοδο 1992-1993, προκειμένου να ανακαινίσει τη βίλα που έχει στο Μεγάλο Χωριό, στην Ευρυτανία.

Τα συγκεκριμένα κονδύλια προορίζονταν για τουριστικούς ξενώνες, ωστόσο κανένας τουρίστας δεν φιλοξενήθηκε ποτέ στο ακίνητο.

Σύμφωνα με το
«Πρώτο Θέμα», η χρηματοδότηση για την μετατροπή της πολυτελούς οικίας εγκρίθηκε από την εταιρία «Ευρυτανία Α.Ε.». Σημειώνεται ότι από την εισαγγελία Καρπενησίου διώκονται για απιστία 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου της Ευρυτανίας, που υπηρετούσαν μέχρι τα τέλη του 2010, γιατί παρείχαν παρανόμως εγγύηση προκειμένου η συγκεκριμένη εταιρία να λάβει δάνειο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των διωχθέντων είναι και ο νυν βουλευτής της ΝΔ και πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογιώργος, ο οποίος την περίοδο 1992-1993 ήταν διευθύνων σύμβουλος της «Ευρυτανία Α.Ε.». Τότε εγκρίθηκε από την εταιρία η κοινοτική χρηματοδότηση για την οικογένεια Λιάπη, με σκοπό την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων στο σπίτι που βρίσκεται στο Μεγάλο Χωριό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μιχάλης Λιάπης φέρεται να χρησιμοποίησε τη θέση του ως υφυπουργός Εμπορίου και ενέταξε την πολυτελή οικία σε κοινοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του αγροτουρισμού, με στόχο την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων.

Το ποσό της επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατ. δραχμές. Με τη μέθοδο αυτή ο Μιχάλης Λιάπης εξασφάλισε την πλήρη ανακαίνιση της πολυτελούς οικίας στην Ευρυτανία, η οποία του ανήκει κατά 50% όπως δηλώνει στο «πόθεν έσχες» που καταθέτει μετά το θάνατο της θείας του, Βασιλικής Λιάπη.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου αυτού έρχεται να προστεθεί στην προκλητική συμπεριφορά του πρώην υπουργού, που συνελήφθη να οδηγεί το πολυτελές τζιπ του με πλαστές πινακίδες, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κοντογεώργος υποστήριξε πως «ο αδερφός του κ. Λιάπη, Μάρκος, είχε καταθέσει τον φάκελο στην επιτροπή αξιολογήσης για το ακίνητο στο Μεγάλο Χωριό. Τα μέλη της επιτροπής αφού αξιολόγησαν τον φάκελο, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, του δόθηκε η επιχορήγηση των 10.000.000 δραχμών».

Ωστόσο, ο κ. Κοντογεώργος δήλωσε άγνοια για το εάν τελικά το ακίνητο των αδερφών Λιάπη λειτούργησε ως ξενώνας, αφού όπως ισχυρίστηκε «ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ευρυτανία Α.Ε».
Keywords
Τυχαία Θέματα