«Πόρτα» των δημοσιογραφικών ενώσεων στη ΝΕΡΙΤ

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις απορρίπτουν την πρόσκληση για διαβούλευση, που απηύθυνε ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου για τη ΝΕΡΙΤ Θόδωρος Φορτσάκης, προκειμένου να τεθούν τα κριτήρια επιλογής για τους δημοσιογράφους του νέου τηλεοπτικού φορέα.

Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι, είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε διαβούλευση μόνο για τον εξορθολογισμό της ........
ΕΡΤ και μόνο με την ΕΡΤ σε λειτουργία και τους εργαζόμενους στη θέση τους.

Η
ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που επί τρείς συνεχόμενους μήνες, μετά το «μαύρο που έριξε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στέλνοντας στην ανεργία 2.500 δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, επιμένουν να κρατούν ζωντανή την ΕΡΤ».

Αφού χαρακτηρίζει τη ΔΤ μόρφωμα, εξαίρει το έργο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που «βγάζουν στον αέρα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα που αποτελεί παράδειγμα επαγγελματικής επάρκειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

«Για την ΠΟΕΣΥ το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει κλείσει. Λέει «ΟΧΙ» στη «ΔΤ» η λειτουργία της οποίας βρίθει παρατυπιών. Διαγωνισμός που ακυρώνεται από όσους τον προκήρυξαν, προσλήψεις εκτός της λίστας των επιτυχόντων, μαύρη εργασία από δημόσιο Οργανισμό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία, δηλώνει ότι, θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις δράσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και την ΕΤ3 που δίνουν την μάχη με περιορισμένα τεχνικά μέσα, μετά την απόφαση της EBU να στηρίξει τη ΔΤ. «Οι εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα κινητοποίησης όλων των κοινωνικών φορέων στη ΔΕΘ, θα γίνουν επίκεντρο πρωτοβουλιών για να αποκατασταθεί η νομιμότητα», υπογραμμίζει η ΠΟΕΣΥ.
Keywords
Τυχαία Θέματα