Ποντάρει στην «γαλάζια» αλαζονεία...


Στη μειονότητα και τα δείγματα… ακραίας «γαλάζιας» αλαζονείας ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ανάκαμψη των ποσοστών τους, τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που επέλεξαν... τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το «κούρεμα» των ποσοστών της ΝΔ, ώστε να αμβλυνθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου το σκηνικό απόλυτης
παντοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα καταγράφουν το ένα περιστατικό αλαζονείας μετά το άλλο, έχοντας ακλόνητη την πεποίθηση ότι αν οι πολίτες αντιληφθούν όσα λένε και όσα πράττουν «γαλάζια» στελέχη, τότε θα θελήσουν να «διορθώσουν» την ψήφο τους -είτε ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε επιλέγοντας την αποχή αν είχαν ψηφίσει με «μισή καρδιά» την ΝΔ στις περασμένες εκλογές.
Εξάλλου, και στην Κουμουνδούρου η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι η πιθανότητα να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόροι του Κέντρου και του λεγόμενου «μεσαίου χώρου» που ενώ στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα το 2019, επέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Μαΐου του 2023, είναι μικρή. Ωστόσο, το να επιλέξουν κάποιοι απ’ αυτούς, είτε θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα αντίδρασης στα φαινόμενα αλαζονείας, είτε να «φοβηθούν» την προοπτική ενός Μητσοτάκη που θα έχει… «και το μαχαίρι και το πεπόνι», είναι κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως είναι εφικτό.
Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, όταν έγινε γνωστό το ανατριχιαστικό βίντεο με τον ανοιχτό εκβιασμό της Ντόρας Μπακογιάννη σε βάρος των μειονοτικών, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα θεσμικά περιθώρια αντίδρασης και καταγγελίας -εξ ού και πέρασε χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να εκφράσει στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, την ανησυχία του για τα παιχνίδια σε βάρος της μειονότητας και ευαίσθητων εθνικών θεμάτων. Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου κάνουν θετικό απολογισμό της συνάντησης, δεδομένων των πεπερασμένων και περιορισμένων περιθωρίων αντίδρασης που έχει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Το γεγονός, δηλαδή, ότι στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαρμάς υπογράμμισε με νόημα πως «η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα», δείχνει, σύμφωνα με παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, την έμμεση αποδοκιμασία της γραμμής της ΝΔ κατά της μειονότητας από τον κ. Σαρμά.
Πολλά «καμπανάκια»
Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κάνει «σημαία» όλα τα περιστατικά που αναδίδουν έντονη αλαζονεία: πέραν των δηλώσεων Μπακογιάννη, άλλωστε, στην ίδια γραμμή κινήθηκε χθες και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, Τα «φάλτσα» που προδίδουν αλαζονεία είχαν ξεκινήσει όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μοιράστηκε τη φιλοδοξία του να κάνει μόνη της η ΝΔ την… συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο Άκης Σκέρτσος επιχείρησε, δύο μόλις ημέρες μετά την αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου και τα υπουργεία, να χρεώσει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων στα σχολεία. Πέραν αυτών, στο ίδιο κάδρο εντάσσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαρκείς επικλήσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα πολλών «γαλάζιων» στελεχών -όπως του Γιώργου Κουμουτσάκου- που επικαλούνται το «40%» δια… πάσαν νόσον...
matrix24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα