Ποιοι είναι οι 2.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα μπουν σε διαδικασία κινητικότητας;

Περίπου 2.000 θα είναι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα μπουν σε διαδικασίες κινητικότητας και διαθεσιμότητας στη διάρκεια του...
καλοκαιριού, με τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές των σχολείων ωστόσο να διαμαρτύρονται καθώς πλέον θα είναι υποχρεωμένοι οι ίδιοι να διδάξουν από 5 έως 10 ώρες την εβδομάδα.

Το υπουργείο Παιδείας, έχει καταρτίσει ήδη το σχέδιο για τους καθηγητές οι
οποίοι θα μπουν σε διαδικασία κινητικότητας, ενώ έχει καθορίσει και τις ειδικότητες από τις οποίες θα επιλεγούν οι εν λόγω καθηγητές, οι οποίοι είναι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας υπεράριθμοι στα σχολεία της χώρας, αναφέρει το Βήμα.

Ποιες είναι οι ειδικότητες των καθηγητών που θα μπουν σε διαδικασία κινητικότητας:

Καθηγητές Πληροφορικής
Καθηγητές Μουσικής
Καθηγητές Καλλιτεχνικών
Καθηγητές Γυμναστικής

«Γκρίνια» από διευθυντές και υποδιευθυντές

Η εξέλιξη αυτή, είχε ως αποτέλεσμα την διαμαρτυρία των διευθυντών και των υποδιευθυντών οι οποίοι σε υπόμνημα που έστειλαν στον υπουργείο Παιδείας, διαμαρτύρονται καθώς θα πρέπει πλέον να διδάσκουν 5-10 ώρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα να εκτελούν «πλημμελώς το διοικητικό τους έργο εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου».

Σύμφωνα με το iefimerida, με το νέο καθεστώς θα υποτιμηθούν την ερχόμενη σχολική χρονιά «εργασίες, όπως η οργάνωση της λειτουργίας μιας μονάδας στην οποία εμπλέκεται μεγάλος ή πολύ μεγάλος αριθμός προσώπων και υπηρεσιών, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών λόγω εντάσεων ή τραυματισμών που υπάρχουν καθημερινά στα σχολεία, επαφή με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση και το υπουργείο Παιδείας».

Αναφέρονται ακόμη στις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν για την επαφή «με υπηρεσίες για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, με τους Σχολικούς Συμβούλους και ιδιαίτερα με τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής καθοδήγησης, συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών και τους εκπροσώπους των μαθητών».

Στα καθήκοντά τους, στα οποία προστίθενται πλέον οι ώρες διδασκαλίας, απαριθμούν επίσης «προμήθειες κάθε υλικού που απαιτείται για τη λειτουργία του σχολείου, απάντηση στα τηλέφωνα, μεταφορά εγγράφων από και προς το ταχυδρομείο ή από και προς τη Διεύθυνση, μεταφορά βιβλίων στα σχολεία, διεκπεραίωση της αλληλογραφίας, οικονομικά (σχολική επιτροπή), απουσίες μαθητών, διαχείριση αρχείου μαθητών-αποτελέσματα, εφημερίες, επιστασία, έκδοση τίτλων παλαιότερων ετών, οργάνωση ενδοσχολικών και εξωσχολικών δράσεων, κοινωνικές δραστηριότητες, άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, προγράμματα και τόσα άλλα».

Αυτές οι εργασίες κατά τους διευθυντές των σχολείων «δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται όταν από τις 33 ώρες διδασκαλίας κατά μέσο όρο την εβδομάδα ενός σχολείου, οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές θα βρίσκονται στην τάξη για μάθημα τις 20 ώρες».

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κάλεσε την Τετάρτη στο γραφείο του τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ανέλαβε τις αρμοδιότητες των σχολείων στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε τα θέματα Δια Βίου μάθησης. Ο κ. Αρβανιτόπουλος κράτησε τις αρμοδιότητες που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Keywords
Τυχαία Θέματα