Ποινική δικογραφία σε Παλαιστίνιο βασισμένη σε fake news...


Η αλήθεια για τη σημαία...

Είναι φορές που τα fake news οδηγούν ακόμα και στον σχηματισμό δικογραφίας με βαρύτατες κατηγορίες όπως στην περίπτωση ενός 22χρονου Παλαιστίνιου.

Ο νεαρός συμμετείχε... την Κυριακή (5/11) στη μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, διαδήλωσε που έγινε με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος.

Ο 22χρονος, ανέβηκε σε κολώνα φωτισμού
και ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία. Μόνο τα ακροδεξιά τρολ «είδαν» ότι ο νεαρός Παλαιστίνιος κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε την παλαιστινιακή.
Και όπως φαίνεται η ΕΛΑΣ πήρε γραμμή από τα ακροδεξιά τρολ καθώς όπως ανακοίνωσε «τις πρωινές ώρες σήμερα (7/11) ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023».


Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Μόνο που το βίντεο δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Στην κολώνα υπήρχαν 2 ελληνικές σημαίες που ο 22χρονος δεν πειράζει καθόλου. Αντίθετα ανεβαίνει σε ψηλότερο σημείο και τοποθετεί μια παλαιστινιακή και η ελληνική σημαία μαζί.

Για το θέμα της σύλληψης του 22χρονου έκανε πανηγυρική ανάρτηση ο Γιάννης Οικονόμου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι ο 22χρονος ανέβασε παλαιστινιακή και στη συνέχεια ελληνική σημαία, χωρίς να εξηγεί εάν πρόκειται για αδίκημα και βάση ποιου νόμου διώκεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα