Πληροφορίες περί στρατιωτικού πραξικοπήματος στο Σουδάν

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Σουδάν φέρεται να έχουν αποφασίσει την εκδίωξη του προέδρου Ομάρ Μπασίρ και την απόλυση του υπουργικού συμβουλίου της αφρικανικής χώρας.

Την εκδίωξη του προέδρου, Ομάρ Μπασίρ, απ’ όλα τα δημόσια αξιώματα που κατέχει, και την απόλυση του υπουργικού συμβουλίου του Σουδάν, φέρεται να αποφάσισε ο σουδανικός στρατός...
, ως απόρροια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, το γενικό επιτελείο των Ενόπλων
Δυνάμεων της αφρικανικής χώρας είχε έκτακτη συνεδρίαση στη Χαρτούμ, το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η αποπομπή του προέδρου Μπασίρ.

Νωρίτερα, η εφημερίδα «Sudan Tribune» δημοσίευσε ότι στρατιώτες εισήλθαν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία «σημαντική δήλωση».

Ταυτόχρονα, ο λιβανικός τηλεοπτικός σταθμός «Al Mayadeen» ανέφερε ότι ο εθνικός στρατός σχεδιάζει τη δημιουργίας ενός στρατιωτικού συμβουλίου, το οποίο θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, κατά τη διάρκεια μίας «μεταβατικής περιόδου», η οποία ενδεχομένως θα διαρκέσει έως έναν χρόνο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, παράλληλα, φέρεται να αποφάσισαν να απολύσουν όλους τους βοηθούς και τους υπουργούς της κυβέρνησης Μπασίρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα