Πέντε χρόνια από το Καστελόριζο και την ένταξη στο μνημόνιο

Πεντε χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη (23/4), από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε -από το Καστελόριζο- την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης.

Το «λιμάνι» που παρείχε το ΔΝΤ....
δεν αποδείχθηκε τόσο «απάνεμο» όσο ανέφερε ο τότε πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα άρχισε να διαφαίνεται
μία αχτίδα αισιοδοξίας με την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων, ο Γιώργος Παπακώνσταντίνου περιέγραψε στα «Νέα» τα όσα είχαν γίνει μία ημέρα αργότερα, στις 24 Απριλίου του 2010, στην Ουάσιγκτον, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πως ο Στρος Καν είχε ζητήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαψεύδοντας όσους υποστηρίζουν πως ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ είχε συστήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στην ελληνική κυβέρνηση πριν ακόμα η χώρα μπει σε πρόγραμμα στήριξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα