Πάρτι αξίας 427 χιλιάδων ευρώ, έκαναν οι ακροδεξιοί της Ευρώπης στο Ευρωκοινοβούλιο

Καλά φαίνεται να περνάνε όλοι οι ακροδεξιοί της Ευρώπης στο Ευρωκοινοβούλιο, διοργανώνοντας το 2016 διάφορα πάρτι, συνολικής αξίας 427.000 ευρώ, με γεύματα των 400 ευρώ και ανοίγοντας 234 μπουκάλια σαμπάνιας.

Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου που ανήκουν στο κόμμα της Λεπέν, στην ιταλική Λίγκα του Βορρά, στο αυστριακό ακροδεξιό κόμμα και στο αντίστοιχο ολλανδικό, φαίνεται πως ξόδεψαν 388.278 ευρώ παραβιάζοντας κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης..
και άλλα 38.889 σε έξοδα που δε μπορούν να δικαιολογηθούν, μόνο το 2016. Κάποια
από τα λεφτά μάλιστα κατέληξαν σε χριστουγεννιάτικα δώρα αξίας 100 ευρώ και σε κρασιά αξίας 81 ευρώ το μπουκάλι.

Σύμφωνα με τον Ingeborg Grässle, πρόεδρο της επιτροπής για τον προϋπολογισμό του ευρωκονοβουλίου, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα έξοδα δεν ήταν ούτε λογικά ούτε συμβατά με τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Οι ευρωβουλευτές που απαρτίζουν την ευρωομάδα “Ευρώπη των Εθνών και Ελευθερίας” (ENF), έχουν επανειλλημένα αδιαφορήσει για τους όρους που αφορούν τις νόμιμες κοινοβουλευτικές δαπάνες και οι οποίες προβλέπουν και “κάποια ψυχαγωγία, αλλά με αυστηρούς όρους”.

Σύμφωνα με το Nicolas Bay του ENF, η ευρωομάδα του δεν αγνόησε επίτηδες τους κανονισμούς για τα έξοδα, αλλά το πρόβλημα οφείλεται στο ότι οι κανονισμοί είναι δύσκολο να ερμηνευτούν.

Αν οι κανονισμοί δηλαδή ήταν πιο σαφείς, θα καταλάβαιναν ότι απαγορεύεται να τρως ένα γεύμα που κοστίζει 400 ευρώ, με λεφτά φορολογούμενων.

Όσον αφορά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ήδη βρίσκεται υπό επίσημη έρευνα στη Γαλλία, αφού φέρεται να καταχράστηκε εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται πως όλα τα μέλη του ENF, αρνούνται τις κατηγορίες.

spasmenoparathyro.me
Keywords
Τυχαία Θέματα