Παραλίγο νέα τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Oικογένεια κινδύνευσε από πυρκαγιά

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό περισταστικό στη Θεσσαλονίκη, όπου μία 13χρονη έχασε τη ζωή της από μαγκάλι που άναψε η μητέρα της για να ζεσταθούν, μία ακόμη τραγική περίπτωση έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Μία οικογένεια κινδύνευσε να καεί από φωτιά...
, που προκλήθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη- μέχρι στιγμής -αιτία, σε μονοκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο
σπίτι διέμεναν ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με τον γιο τους και το ανήλικο εγγονάκι τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Μετά το περιστατικό προκλήθηκε ένταση όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος είχε παραμείνει στο σημείο, βρέθηκε σε έξαλλη κατάσταση και κρατούσε μαχαίρι, φωνάζοντας ενώ οι γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, κατάφεραν τελικά να τον ηρεμήσουν.

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι είχαν βγει μόνοι τους από το σπίτι, όταν αντιλήφθηκαν τη φωτιά και δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό που ερευνάται είναι η φωτιά να προκλήθηκε από κεριά. Στο εσωτερικό του σπιτιού δεν βρέθηκε κάποιο θερμαντικό σώμα.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε ζημιές στη μονοκατοικία, ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ο δήμαρχος Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε στο Mega, ότι η οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και 2 χρόνια. Όπως είπε, η οικογένεια λάμβανε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και την Εκκλησία. Ο δήμαρχος επισήμανε, δε, ότι υπάρχουν άλλες 700 οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα στο Δήμο Ευόσμου και -όπως είπε- η κατάσταση αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να έχει καλύψει ο Δήμος τους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Λαφαζανίδης σημείωσε ότι ακόμη κι αν ο Δήμος είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για τις 700 οικογένειες, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα