Παλιά τους τέχνη... κόσκινο

Την τακτική του ψυχρού εκβιασμού επέλεξαν ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του προκειμένου να περάσουν από τη Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.
Τον χορό των εκβιαστικών κινήσεων άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν από τις Βρυξέλλες
μίλησε για οικονομικά αποθέματα μέχρι τις 16 Νοεμβρίου και τον συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έκανε τη διαπίστωση ότι εάν...........
«η κυβέρνηση δεν πάρει τα χρήματα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου πολύς κόσμος θα πεινάσει». Λες και τώρα τρώνε παντεσπάνι στους κήπους των Βερσαλλιών!!!

Ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή στόχευσε σε τρεις πλευρές. Κατ’ αρχάς προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πολύ σύντομα θα υποστούν τις συνέπειες των νέων σκληρών μέτρων που θα ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή και η ζωή τους θα γίνει ακόμα χειρότερη απ’ ό,τι είναι σήμερα. Ουσιαστικά ο Σαμαράς με τον τρόπο αυτό δικαιολογεί την υποχωρητικότητα της κυβέρνησής του στις απαιτήσεις της τρόικας, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ακόμα και με την εφαρμογή επώδυνων μέτρων αυτός έχει αποφασίσει να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Προβληματισμοί

Ο δεύτερος στόχος είχε να κάνει φυσικά με τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι οποίοι διαφωνούν με το πακέτο μέτρων. Τόσο από τη ΔΗΜΑΡ όσο και από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που έχουν δεύτερες σκέψεις ή προβληματίζονται για το εάν πρέπει να ψηφίσουν στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα του μνημονίου. Και επειδή ο φόβος φυλάει τα έρμα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι το ταμείο είναι μείον και γι’ αυτό οι προβληματισμοί θα πρέπει να λάβουν τέλος.

Όσο για τους βουλευτές της Ν.Δ., ο Σαμαράς... «έσκισε από νωρίς τη γάτα» διαγράφοντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του τον βουλευτή Φθιώτιδας Ν. Σταυρογιάννη, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα τόλμησε να πει ότι δεν θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο.

Η αντίδραση των παροικούντων το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ακαριαία και το μήνυμα σαφές. Όποιος τολμήσει να κάνει το ίδιο θα δει την πόρτα εξόδου. Μάλιστα για αρκετές ώρες υπήρξε και μία ασαφής προειδοποίηση προς τον Γιώργο Βλάχο αλλά και προς τον Δ. Κυριαζίδη, ότι εάν δεν πάψουν να εκφράζουν δημοσίως τις διαφωνίες τους θα βρεθούν εκτός.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι τελικά, και παρά τις απειλές του πρωθυπουργού, θα υπάρξουν διαρροές και από τα τρία κόμματα. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των διαφωνούντων μπορεί να φτάσει τον μαγικό αριθμό δέκα που, όπως είναι γνωστό, φτάνει για τη δημιουργία μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ήδη στους διαδρόμους της Βουλής ακούγεται ότι πολλά στελέχη όλων των κομμάτων της κυβέρνησης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντως εκτιμούν ότι ο αριθμός των διαρροών δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και ότι το μνημόνι
Keywords
Τυχαία Θέματα