Παγκάκια με χερούλια και κοινωνικές «ευαισθησίες» για τους άστεγους

Σε πολλές χώρες του κόσμου οι δημοτικές αρχές αναζητούν διαρκώς τρόπους για να ανακουφίζουν τους άστεγους της πόλης τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Σαν Φρανσίσκο όπου κατασκεύασαν λεωφορείο-κινητή ντουζιέρα για να μπορούν οι άστεγοι να απολαμβάνουν ένα μπάνιο και να αισθάνονται τη χαρά της καθαριότητας...

Στην Ελλάδα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και εδώ τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Παγκάκια τα οποία έχουν χερούλια,
κάτι που εμποδίζει τους άστεγους της πόλης να ξαπλώσουν το ταλαιπωρημένο κορμί τους.

«Για το Δήμο δεν είναι η θέση των αστέγων τα παγκάκια» απαντά ο δήμος Αθηναίων στο διαδικτυακό κυρίως θόρυβο που προκλήθηκε από την τοποθέτηση των πρωτοποριακών αυτών καθισμάτων.

Η υπόθεση πάντως πήρε και πολιτικές διαστάσεις αφού το θέμα ανέδειξε ο ιστότοπος του ΣΥΡΙΖΑ left.gr που βρήκε βέβαια αφορμή για τρία παγκάκια να προκαλέσει ολόκληρο θέμα σχετικά με την κοινωνική πολιτική Καμίνη στο ευαίσθητο θέμα των αστέγων της πόλης μας.

Η πλευρά Καμίνη ανταπάντησε πολιτικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί που αρχίζει η κομματική εμπάθεια, τελειώνει η λογική».

Ακόμη, επισήμαναν ότι «είναι οι ίδιοι που αξίωναν προ καιρού να μπουν δύο άστεγοι σε χώρο του Πνευματικού Κέντρου που ήταν χωρίς θέρμανση, όταν υπήρχαν επτά θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους, είναι οι ίδιοι που όταν ο δήμος άλλαζε τα παγκάκια στην πλατεία Κλαυθμώνος μιλούσαν για σχέδιο κατά των αστέγων».

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ακόμη και στα τρία αυτά παγκάκια κάποιοι άστεγοι συμπολίτες μας θα μπορούσαν να ξεκουράσουν το κορμί τους αν δεν υπήρχαν τα χερούλια. Όπως αλήθεια είναι ότι η «ευαισθησία» πολλές φορές περισσεύει μπροστά στην πολιτική σκοπιμότητα...και όλα αυτά πάντα στην πλάτη των έτσι κι αλλιώς εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στο δρόμο εν μέσω κρίσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα