Ούτε στη Βόρεια Κορέα...


Η μόνη πληροφορία με ενδιαφέρον, από τις πολλές που έδωσε ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ήταν ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει ιδιωτικά Πανεπιστήμια! «Για να αλλάξει μια θλιβερή πραγματικότητα που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, ούτε στη Βόρεια Κορέα», είπε, αναφερόμενος στη νομοθέτηση, «μέσα στον Ιανουάριο του ’24» (πολλή βιασύνη πλάκωσε μαύρη σαν καλιακούδα...) ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία μάλιστα έσπευσε να εντάξει σε «μια μεγάλη αλλαγή» και «μια μεγάλη μεταρρύθμιση»...


«Εχει έρθει επιτέλους
η ώρα», διαλάλησε (το «επιτέλους» είναι από τις προσφιλείς του λέξεις· τίποτα δεν γινόταν στη χώρα πριν από αυτόν· η Ελλάδα... επιτέλους άρχισε να αποκτά χαρακτηριστικά χώρας από το 2019 και μετά· έως τότε ήταν αλάνα για κλοτσοσκούφι!) «να κάνουμε πράξη μια μεγάλη αλλαγή, μια μεγάλη μεταρρύθμιση, την απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Μάλιστα, «μεγάλη αλλαγή», «μεγάλη μεταρρύθμιση» και «απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (προφανώς, έως τώρα... δούλης· τώρα ήχησαν οι σάλπιγγες της λευτεριάς!), τι; Μια κοινότατη νομοθετική ρύθμιση, στα επιτρεπόμενα από το Σύνταγμα όρια –αν δεν είναι και αντισυνταγματική, αυτό παίζεται– που το μόνο που θα κάνει είναι να επιτρέψει μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα, με όλα τ’ άλλα αέρας κοπανιστός και μεγάλες προσδοκίες· σίγουρα όμως ευκαιρίες προς επενδυτές κεφαλαιούχους (μόνη ορατή συνέπεια για την ώρα) να βάλουν λεφτά σε τομέα δυνάμει υψηλής κερδοφορίας· αν βάλεις μάλιστα και τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής που απέκλεισαν χιλιάδες υποψήφιους από τα ΑΕΙ, ήρθε το σιρόπι κι έδεσε!
Ολα τ’ άλλα του πρωθυπουργού, για μια Ελλάδα που, επί κυβερνήσεών του, πλέει πλησίστια, με τιμή και δόξα, προς τα πεπρωμένα της φυλής και του έθνους, ότι «πέρασε η εποχή της αναξιοπιστίας» και άλλα...καλοπιάσματα, δεν συνιστούν πληροφορίες αξιολογήσιμες, ως ανήκουσες στη σφαίρα του επιθυμητού μέλλοντος, ζωή στα... κατσικομούλαρά μας. Η σύγκριση με Βόρεια Κορέα πάντως παρουσιάζει ενδιαφέρον!..
Πέτρος Μανταίος
efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα