Ούτε σε «μπανανίες» δεν τελούν υπό κατάσχεση τα εθνικά αποθέματα χρυσού!!!

Γράφει ο Αιας

Το πείραμα που γίνεται εδώ, στο αρχαιότερο καιπολυτιμότερο κομμάτι της ευρωπαϊκής γης, ωχριά μπροστά στο σοκ και δέος πουεφάρμοσαν τα “παιδιά του Σικάγου” στη Χιλή.
Παπαδήμος και Βενιζέλοςεπέστρεψαν από το Eurogroup έχοντας την έγκριση 199 βουλευτών για την πλέον καταστροφικήσυμφωνία χώρας σε καιρό ειρήνης στη νεότερη παγκόσμια ιστορία. Πανηγυρίζουνανερυθρίαστα την υποδούλωση της Ελλάδας και τον εξανδραποδισμό του Ελληνικούλαού. Και τον Πάγκαλο
να επικροτεί, προβαίνοντας στην......... απίστευτη δήλωση: «Είναιμεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώτους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του.Πάντα ήμουν».

Με όρους που δεν έχουνεπιβληθεί από το ΔΝΤ ούτε σε «μπανανίες», ακόμη και τα εθνικά αποθέματα χρυσούτελούν πλέον υπό κατάσχεση, καταγγέλλει η Λούκα Κατσέλη, επισημαίνονταςσε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ότι «η κρίση θαεπιστρέψει με τρόπο ακόμη πιο δραματικό».
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνειακόμη πιο απειλητική» λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητήςοικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την απόφαση του Eurogroup, εκφράζοντας και πάλι την άποψη ότι αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε ναυπογραφεί
Ολόκληροςο πλανήτης βοά για την ποιότητα και το είδος της συμφωνίας.
«Αυτήη συμφωνία είναι ανήθικη. Ταχρήματα του πακέτου διάσωσης δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά μόνοντις διεθνείς τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο καιτο Παρίσι». Δηλώσεις του Γερμανού καθηγητή Οικονομικών και προέδρου τουΙνστιτούτου IFO, του Χανς Βέρνερ Ζιν, τουτέταρτου σε σημασία οικονομικού παράγοντα της Γερμανίας, στην ιστοσελίδα του “Der Spiegel".
Βόλφγκανγκ Μίνχαου στουςFinancial Times. «Ότανο κ. Σόιμπλε πρότεινε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναβάλει τις εκλογές ωςπροϋπόθεση για περισσότερη βοήθεια, κατάλαβα ότι οι όροι του παιχνιδιούγίνονται πιο σκληροί. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να αποφύγειμια... εσφαλμένη δημοκρατική επιλογή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόταση να προχωρήσουμε σε εκλογές,αλλά να σχηματιστεί ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός ανεξαρτήτωςαποτελέσματος. Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλει τη δική της κυβερνητική επιλογήστην Ελλάδα - την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης.».
ΟΓερμανός καθηγητής ΟικονομικώνΜαξ Ότε θεωρεί πως «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και θαπαραμείνει χρεοκοπημένη και αυτά τα 100 δισ., που δεν αποτελούν το 50% τουσυνολικού ελληνικού κρατικού χρέους, αλλά στην καλύτερη περίπτωση το 25% ή 30%,δεν επαρκεί. Θα χρειαζόμασταν ένα κούρεμα 200 δισ. επί του συνολικού ελληνικούκρατικού χρέους, που σημαίνει το 60% ή 70% και τότε η Ελλάδα θα είχε μιαπιθανότητα να εξέλθει από την κρίση».
ΣτηνDeutsche Bank είναι βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα – έωςτην 20ή Μαρτίου – ενδεχόμενο χρεοκοπίας δεν υπάρχει, αλλά χαρακτηρίζουν«βραχυπρόθεσμη επιτυχία» τη συμφωνία του Eurogroup.
ΗING εκτιμά πως ηανακούφιση δεν αναμένεται
Keywords
Τυχαία Θέματα