Ουαλία - Σλοβακία 2-1

Το ματς

Οι Σλοβάκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ είχαν μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Χάμσικ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ντέιβις με σωτήριο τάκλιν, έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, αποσοβώντας το γκολ...
Επτά λεπτά μετά, όμως, ο Μπέιλ ανέλαβε δράση.... Η Ουαλία κέρδισε φάουλ περίπου 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή και ο σούπερ σταρ
της Ρεάλ Μαδρίτης με απευθείας εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τη μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και να ξεγελάει τον Κόζατσικ, που είχε κακή αντίδραση.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, οι Ουαλοί απείλησαν με ορισμένα μακρινά σουτ των Ράμσεϊ και Μπέιλ, ενώ διαμαρτύρονται σωστά για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 32’ όταν ο Σκρτελ πήγε με τον αγκώνα στον Τζόνσον Γουίλιαμς, με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει την παράβαση.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55’, η Σλοβακία είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ αλλά ο Μακ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έπειτα από κάθετη του Βάις, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπέιλ λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματα για την ομάδα του, αλλά ο Κόζατσικ έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του.

Οι Σλοβάκοι είχαν αρχίσει να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 61’ έφθασαν στην ισοφάριση. Ο Μακ πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, έκανε μια από τις κλασσικές του κούρσες και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ντούντα, ο οποίος είχε μπει ένα λεπτό πριν στον αγώνα, και με άψογο πλασέ έκανε το 1-1.

H ισοφάριση της Σλοβακίας δεν πτόησε την Ουαλία που είχε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Ράμσεϊ αλλά εν τέλει πέτυχε το γκολ της νίκης. Ήταν το 81’, όταν ο Ράμσεϊ έκανε την ατομική προσπάθεια, ο Ρόμπσον-Κανού επωφελήθηκε και με σουτ κάτω από τα πόδια του Ντούριτσα, νίκησε τον Κόζατσικ, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έγραψε ιστορία στο πρώτο της παιχνίδι στο Euro.

Ουαλία (Κρις Κόλμαν, 3-5-2): Γουόρντ - Ντέιβις, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ - Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ, Έντουαρντς (69’ Λέντλεϊ) - Μπέιλ, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71’ Ρόμπσον-Κανού).

Στον πάγκο: Χένεσεϊ, Κινγκ, Φον Γουίλιαμς, Τζορτζ Γουίλιαμς, Ρίτσαρτς, Κοτερίλ, Βόουκς, Κόλινς, Βάουγκαν, Τσερτς.

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ, 4-3-3): Κόζατσικ - Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο – Χροσόφσκι (60’ Ντούντα), Χάμσικ, Κούτσκα - Μακ, Βάις (83’ Στοχ), Ντούρις (59’ Νέμεκ).

Στον πάγκο: Μούτσα, Γκιόμπερ, Γκρέγκους, Σεστάκ, Νοβότα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Σαλάτα, Πετσόφσκι.

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Γήπεδο: «Stade de Bordeaux»
Keywords
Τυχαία Θέματα