Οι «παπανδρεϊκοί» εγκαταλείπουν πρώτοι το «καράβι» του ΠΑΣΟΚ

Οι άνθρωποι που στήριξαν και στηρίχθηκαν από τον Παπανδρέου παρά την προσωπική εύνοια που απόλαυσαν, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ερείσματα στην κοινωνία και αρνούνται την κάθοδό τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Μια άλλη κατηγορία συνεργατών είναι εκείνοι οι οποίοι πριν την σύνδεσή τους με την καταστροφική διετία Παπανδρέου είχαν επιρροή
στην κοινωνία, όμως μετά τη συμμετοχή τους στην μικρότερη σε....... διάρκεια κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, έχασαν κάθε επαφή με τους πολίτες. Πάντως και οι μεν και οι δε στην κρίσιμη στιγμή για το κόμμα, αφού πρώτα το έφεραν στο 10% αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν χωρίς να κάνουν την στοιχειώδη προσπάθεια στην εκλογική μάχη κι ας χάσουν. Ή, όπως έλεγε παλιό στέλεχος του κόμματος: «αυτοί μόνο πήραν και τώρα πρώτοι φεύγουν σαν τα ποντίκια».

Ο Δημήτρης Δρούτσας και ο Σταύρος Λαμπρινίδης ήταν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών του Γιώργου Παπανδρέου, που κανείς ποτέ δεν έμαθε στην Ελλάδα τις απόψεις τους για την εξωτερική πολιτική. Στενοί συνεργάτες του Παπανδρέου και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί δεν επιχείρησαν σε καμία εκλογική αναμέτρηση να δοκιμαστούν στους πολίτες. Αυτό τους επέτρεπε να μιλάνε λίγο και να προκαλούν πολύ... Φυσικά κανείς από τους δύο δεν συζητά να συμμετέχει στις εκλογές.

Μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση παπανδρεϊκής αμετροέπειας ήταν η επιλογή της άγνωστης γραμματέως του ΠΑΣΟΚ ΤίναςΜπιρμπίλη στην κομβική θέση της διαχείρισης της Ενέργειας. Ήταν τότε που εξέφραζε την διάθεσή της να είναι υποψήφια στο υπόλοιπο Αττικής, κάτι που ξέχασε γρήγορα. Η κα Μπιρμπίλη έμεινε γνωστή περισσότερο για τα αθλητικά της παπούτσια παρά για το έργο που άφησε πίσω της. Στην πραγματικότητα την ενδιέφερε μόνο ο τομέας του περιβάλλοντος, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου έκρινε πως μπορεί να διαχειριστεί και την Ενέργεια. Το αποτέλεσμα ήταν τα ενεργειακά θέματα να μείνουν πίσω και ο Γιώργος να την επιβραβεύσει γι' αυτό στέλνοντάς την στον ΟΑΣΑ με παχυλό μισθό και εξασφαλισμένη την σιωπή της.

Μια άλλη περίπτωση που επιβλήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά είναι ο Σπύρος Βούγιας. Ο ήπιος Θεσσαλονικιός με το βοστονέζικο στιλ εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ μετά από πρόταση του Κώστα Σημίτη και από την πρώτη στιγμή είχε προνομιακή μεταχείριση από τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο «κούμπωσε» πολύ γρήγορα. Πέρασε από διάφορες θέσεις, όπως εκπρόσωπος Τύπου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και υφυπουργός Μεταφορών, προκαλώντας συχνά την ενόχληση παλιών στελεχών οι οποίοι διαμαρτύρονταν: «Δεν μπορεί ο Βούγιας να έχει σταθερή θέση στην κυβέρνηση πάντα». Ο Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε και αυτός την πρόθεσή του να μην συμμετέχει στις επόμενες εκλογές, κάτι που πέρασε μάλλον αδιάφορα στην Ιπποκράτους.

Επίσης υποψήφιοι δεν θα είναι ο Σπύρος Κουβέλης και ο Ηλίας Μόσιαλος, άνθρωποι που μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ εμπνεόμενοι από την προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Και οι δύο τοποθετήθηκαν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις και λίγο πριν το τέλος εγκατέλειψαν το καράβι της οικογένειας Παπανδρέου. Σήμερα απο
Keywords
Τυχαία Θέματα