Οι δυο εφημερίδες που δεν έγραψαν λέξη για το Πολυτεχνείο...


...στα πρωτοσέλιδά τους...


Σχεδόν όλος ο πολιτικός Τύπος είχε στα πρωτοσέλιδά της Παρασκευής μικρή, μέτρια ή μεγάλη αναφορά στο Πολυτεχνείο: είτε για τη ιστορικότητα της ημέρας είτε για τα μέτρα που λαμβάνονταν προς αποφυγή αρνητικών εξελίξεων.
Εκτός από τις ταμπλόιντ, οι... μόνες πολιτικές εφημερίδες που δεν είχαν την παραμικρή αναφορά στην πρώτη τους σελίδα ήταν η Δημοκρατία και η ο Ελεύθερος Τύπος.
Οι εφημερίδες που είχαν βασικό τους θέμα την επέτειο και τα γύρω από αυτήν ήταν:
η Εφημερίδα των Συντακτών και ο Ριζοσπάστης με τίτλους, αντίστοιχα,
«Το Πολυτεχνείο δεν μπαίνει σε μουσείο» και «Όλοι σήμερα στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες». Η Εφ.Συν. έχει πολυσέλιδο αφιέρωμα (21-28, 37-40, 47-48) και ο Ριζοσπάστης αφιερώνει τις σελίδες 12 έως 15. Στις άλλες:
Η Καθημερινή έχει στο κέντρο της σελίδας της μεγάλη μαυρόασπρη φωτογραφία με το τανκ έξω από το Πολυτεχνείο και κειμενολεζάντα που παραπέμπει σε θέματα στις σελίδες 7 και 15.
■ Τα Νέα αφιερώνουν ένα μονόστηλο χτύπημα δεξιά, μαζί με άλλα θέματα του ίδιου (μονόστηλου) πλάτους. Παραπέμπουν στις σελίδες 5, 8-9 και 14.
■ Η Απογευματινή έχει μεγάλη αναφορά στη βάση της πρώτης σελίδας με δυο φωτογραφίες και παραπομπή στις 20-21 και 29.
■ Η Αυγή έχει στο «μπαλκόνι» της, στην κορυφή, δυο αναφορές που καταλαμβάνουν όλο το πλάτος της πρώτης σελίδας. Μία από αυτές είναι το «πολυσέλιδο αφιέρωμα 64 σελίδων για τη εξέγερση κατά της Χούντας τον Νοέμβρη του 1973 και το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα».
■ Το Μανιφέστο έχει στο ένα από τα δύο χτυπήματα της κορυφής την αναφορά «50 χρόνια Πολυτεχνείο» και παραπέμπει στις σελίδες 4-5.
■ Η Κόντρα έχει στο κέντρο του πρωτοσέλιδου μεγάλη φωτογραφία και τίτλο «Όσα συνέβησαν τη δραματική νύχτα στις 17 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο». Παραπέμπει στη σελίδα 10.
■ Ο Λόγος στη βάση της πρώτης σελίδας έχει φωτογραφία με αναφορά στα μέτρα: «Επί ποδός ελικόπτερα drones για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου». Αφιερώνει τη σελίδα 4.
■ Η Εστία έχει στο βασικό της θέμα φωτογραφία του Νίκου Ανδρουλάκη κατά την επίσκεψή του στο πολυτεχνείο και αναφέρεται στα αρνητικά σχόλια που έγιναν στο διαδίκτυο για την ένδυσή του. Το θέμα περιλαμβάνει ενδυματολογικές παρατηρήσεις (για Ανδρέα Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα κ.λπ.) με τίτλο «Ο λαϊκισμός της μεταπολιτεύσεως και ο εκφυλισμός της ηγεσίας».
Στην πρώτη της σελίδα έχει δυο ακόμα θέματα για την ημέρα. Την επιφυλλίδα του Δημήτρη Καπράνου με τίτλο «Πώς "ξεφτίζει" μια πολύ σημαντική επέτειος» και το άρθρο του παλιότερου ίσως συνεργάτη της (από τις ήμερες που τη Διεύθυνση είχε ο Κύρος Κύρου), του Κώστα Κόλμερ, με τίτλο «Οι ΗΠΑ για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».
■ Η Ελεύθερη Ώρα έχει τα… δικά της: «Ο σκοτεινός και μοιραίος ρόλος του Ιωαννίδη στο Πολυτεχνείο – "Πήρα 1.000.000$ από τη CIA για να ρίξω τον Παπαδόπουλο"»...
harddog-sport.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα