Οι «Άγγελοι» του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι όλες τους πολιτικοποιημένες. Οι περισσότερες από αυτές εξελέγησαν έπειτα από αγώνες ετών κινήματα πολιτών. Εχουν μεταξύ τους μεγάλες πολιτικές διαφορές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενσαρκώνοντας έτσι τις λαβυρινθώδεις αντιθέσεις του. Εντούτοις, όλες τους αγωνίζονται σε έναν κοινό ιδεολογικά χώρο, αυτόν της Αριστεράς. Μερικές είναι χρόνια γνωστές για τους αγώνες και τις αγωνίες τους, οι ........
περισσότερες όμως πρέπει να μας συστηθούν. Η παρουσία τους, σε κάθε περίπτωση, ανανεώνει το κοινώς ειπείν «πολιτικό προσωπικό»
της χώρας, κάτι για το οποίο πασχίζουν τα δύο παλιά ισχυρά κόμματα χωρίς αποτελέσματα. Το στοίχημά τους μετά την -για τις περισσότερες, πολιτική- ορκωμοσία στη Βουλή είναι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ψηφοφόρων τους, στο κάλεσμα της Ιστορίας και στις ανάγκες του έθνους.

Ρένα ΔούρουΣτενή συνεργάτιδα και προσωπική φίλη του Αλέξη Τσίπρα, από τα πλέον προβεβλημένα και νέα στελέχη του κόμματος, υπεράσπιζε συχνά με δυναμισμό τον αρχηγό της στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, αν και κάποιες φορές έπεφτε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να δέχεται συχνά επιθέσεις των αντιπάλων της. Η διασημότερη όλων, βέβαια, είναι εκείνη όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης τής πέταξε ένα ποτήρι νερό on camera. Εκείνη αντιμετώπισε το γεγονός πολύ ψύχραιμα, παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε ανάλογη εμπειρία.
Ζωή ΚωνσταντοπούλουΚόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, δικηγόρος, αρθρογράφος και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων, κληρονόμησε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους φίλους και τους εχθρούς του πατέρα της. Ωστόσο, δείχνει αποφασισμένη να ορίσει τον προσωπικό της χώρο. Ο τηλεοπτικός της καβγάς με τον «πολύ σκληρό για να πεθάνει» Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήταν ένας από αυτούς που συζητήθηκαν περισσότερο και απέδειξε πως η Κωνσταντοπούλου «το ’χει».

Ηρώ ΔιώτηΣτην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν η νεότερη βουλευτής και είχε προκαλέσει αίσθηση με τις ξεχωριστού ενδιαφέροντος κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της, οι οποίες αφορούσαν δικαιώματα ατόμων με ιδιαιτερότητες, όπως οι τρανσέξουαλ. Γενικώς, περιορίστηκε στον ρόλο της μαθητευομένης, παρατηρώντας τους εμπειρότερους συναδέλφους της και πλέον η διακύβευση γι’ αυτήν είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αναβαθμισμένο ρόλο της «παλιάς».

Ειρήνη ΑγαθοπούλουΜπήκε στη Βουλή μόλις 27 ετών και είναι η νεότερη βουλευτής. Της ανέθεσαν προσωρινά τη γραμματεία του προεδρείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας. Την ημέρα εκείνη το κινητό της χτυπούσε στους ρυθμούς νεανικού τραγουδιού ακατάπαυστα. Ξεχώριζε ανάμεσα στις περισσότερες συναδέλφους της λόγω ηλικίας. Εχει σπουδάσει Φαρμακευτική και ως φοιτήτρια αγωνίστηκε ενάντια σε επιλογές της πρώην υπουργού Παιδείας, κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια και βρέθηκε στα έδρανα του Κοινοβουλίου όπου θα μπορεί να εκφράζει την αγωνιστικότητά της πιθανώς αποτελεσματικότερα. Η κυρία Αγαθοπούλου ζει στο Κιλκίς και εργάζεται εκεί ως φαρμακοποιός.

Σοφία Σα
Keywords
Τυχαία Θέματα