«Όχι» Τσακαλώτου - Πέρκα σε Κασσελάκη: Δεν παραδίδουν την έδρα...


Με μείον δύο βουλευτές (Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα) κινδυνεύει να μείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα όσα εκρηκτικά συνέβησαν στην διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την αποχώρηση της Ομπρέλας...

Στην σύντομη παρέμβασή του στην Κ.Ε. του κόμματος το απόγευμα της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους δηλώνοντας

σχετικά «τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας στον οποίο έχουν συμφωνήσει, το 2β που λέει: «Όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα όχι και στους ίδιους». Τους καλώ λοιπόν να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες!».

Απαντώντας στο αίτημα του προέδρου η Πέτη Πέρκα διαμηνύει ότι δεν παραδίδει την έδρα της και τονίζει «έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγο αργότερα ήρθε η άρνηση και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος φέρεται να δηλώνει «εκλέχτηκα για να υπηρετήσω την υπόθεση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα συνεχίσω να το κάνω»

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους δύο βουλευτές να στέλνουν στον πρόεδρο της Βουλής τις σχετικές επιστολές ανεξαρτητοποίησής τους πιθανότατα αύριο, Δευτέρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε ομόφωνα η πολιτική απόφαση – Τέλος της συνεδρίασης της ΚΕ

Με την έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το σχέδιο απόφασης ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων στη συνεδρίαση με δύο λευκά.

Keywords
Τυχαία Θέματα