Όχι στο ξεπούλημα του Λιμένα Σουδας

Γράφει ο Μιχάλης ΒλαχακηςΛογω των τελευταίων ανακοινώσεων της Κυβέρνησης που εμπεριέχει το Λιμανι της Σουδας στο ΤΑΙΠΕΔ σας παραθέτω ανοικτή επιστολή- πρόταση για την οικονομική ανάπτυξη του λιμενα Σουδας και της ευρύτερης περιοχής μεσω επενδύσεων ΣΔΙΤ (Συμπραξη Δημοσιου Ιδιωτικου Τομεα) αξιοποιώντας την Μελετη ΡΟΓΚΑΝ, και οχι μεσω ΤΑΙΠΕΔ
(Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων).
Με την αξιοποίηση των επενδυτικών προτάσεων ΣΔΙΤ
επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία πολλαπλά οφέλη, μεσω έργων και υπηρεσιών που γινονται απο ιδιωτικα κεφάλαια, διατηρώντας ταυτόχρονα τον ......
δημοσίο χαρακτήρας του Έργου!!!Απο την άλλη το ΤΑΙΠΕΔ, εγγυάται το ΟΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του αμυθητου Θησαυρού του τόπου μας, που ονομάζεται Λιμενας Σουδας!!!!!!Για του λόγου το αληθές τα άρθρα που διέπουν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων:
Άρθρο 1, παρ. 2: Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου.
Άρθρο 2, παρ. 4: Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άλλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας,συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995.
Άρθρο 2, παρ. 7: Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου, δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ' οιονδήποτε τρόπο!!!!!
Η Πρόταση......
Το μέλλον της Σούδας έρχεται από την θάλασσα.
Η Σούδα επί δεκαετίες ¨αναπτυσσόταν¨ με βάση τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ή γενικότερα την ένταξη της στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας μας και του ΝΑΤΟ. Για προφανείς ιστορικούς και πολιτικούς λόγους, η εμπορική αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα του Λιμανιού της Σούδας έμεινε στη σκιά των στρατιωτικών και αμυντικών σχεδιασμών. Σήμερα το ζητούμενο είναι η ώθηση της εμπορικής, τουριστικής, ναυταθλητικής και αλιευτικής δραστηριοποίησης του λιμανιού της Σούδας. Το Λιμάνι μας αποτελεί ένα από τα λίγα λιμάνια οπού είναι χωρισμένο το εμπορικό από το επιβατικό τμήμα και είναι χωροθετημένες όλες οι χρήσεις του με την εγκεκριμένη μελέτη του λιμενολόγου κ.ΡΟΓΚΑΝ. Έτσι μπορούν να αναπτύσσονται ταυτόχρονα οι πολυποίκιλες χρήσης του χωρίς να εμποδίζει η μία την άλλη εξαιτίας της έκτασης του και των φυσικών του δυνατοτήτων.Καθαυτών τον τρόπο μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά η επιβατική η εμπορική η τουριστική η αλιευτική η ναυταθλητική καθώς και η στρατιωτική χρήση του λιμανιού της Σούδας λόγω και των θετικών στοιχείων που απορρέουν από τις διατάξεις του Διεθνή Κώδικα Ασφαλείας ISPS code (International Ship and Port Security Code).
Οργανισμός Λιμένος Σούδας Α.Ε.(Εταιρική Ταυτότητα)
Προτεραιότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα