Ο Ρέντσι υποσχέθηκε έως και 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας στα πλαίσιο της γενικότερης μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση που προωθεί η κυβέρνησή του, ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε έως και 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόκειται βέβαια για προσλήψεις άρρηκτα συνδεδεμένες
με την υποχρεωτική συνταξιοδότηση όσων συμπληρώνουν 42 χρόνια ενσήμων, με βάση τις πληροφορίες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Μέχρι τώρα, οι υπάλληλοι είχαν δικαίωμα να ζητούν διετή αναβολή της συνταξιοδότησής τους, τη λεγόμενη «παραμονή σε ενεργό δράση».

Ταυτόχρονα, το ανώτατο όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των ιατρών,
των καθηγητών πανεπιστημίου και των δικαστικών πρόκειται να μειωθεί από το εβδομηκοστό πέμπτο έτος στο εβδομηκοστό. Για τους δικαστικούς, η αλλαγή αυτή θα εφαρμοσθεί από το 2015, «για να μην προκληθούν πρακτικά και λειτουργικά κενά».

Στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Ματέο Ρέντσι τόνισε τα εξής: «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να ενισχύσουμε με ουσιαστικό τρόπο την ανανέωση του (στελεχικού) δυναμικού της δημόσιας διοίκησης».

Επιπλέον, ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των αδειών για συνδικαλιστική δραστηριότητα πρόκειται να μειωθεί κατά 50% ενώ την ίδια ώρα εγκρίνεται η υποχρεωτική κινητικότητα για τους δημοσίους υπαλλήλους, με τον όρο οι μεταθέσεις να μην ξεπερνούν την απόσταση των πενήντα χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Ρέντσι δεν έχει ακόμη εκφραστεί υπέρ της απόλυσης ή της ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας οποιουδήποτε συγκεκριμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα