Ο Ράπτης του iefimerida θίχτηκε για λογαριασμό των Γερμανοτσολιάδων και τα βάζει με τον Paul Mason

“ Η προσφυγή στις ύβρεις δείχνει πανικό και δικαιώνει έναν πολύ καλό συνάδελφο, ο οποίος αγανακτισμένος είπε σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ: "Πονάει; Σας έσκισε ο Τσίπρας;". ”

Από το Periodista

Το iefimerida.gr, το site του κολλητού του Ευάγγελου Βενιζέλου, Χρήστου Ράπτη κράτησε τα πρωτεία της προπαγάνδας υπέρ του ΝΑΙ, τις ημέρες της σύντομης προεκλογικής περιόδου του δημοψηφίσματος.
...

Άρα κάτι περισσότερο θα γνωρίζει ο Χρήστος Ράπτης όταν εξοργίζεται με τις αναφορές σε "γερμανοτσολιάδες".

Ο Χρήστος Ράπτης, τον οποίο είχε σουράρει από το Πρώτο Θέμα, ο Θέμος Αναστασιάδης κατά το παρελθόν (μάλλον επειδή η δημοσιογραφία τους μοιάζει και δεν άντεχε ο ένας τον άλλον), βρίζει χυδαία τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον, στο... βαθυστόχαστο συγγραφικό πόνημα που δημοσιεύει στο iefimerida.gr με τίτλο: "Πόσα παίρνεις για να λες αυτές τις μ@λ@κ!ες κύριε Mason;"
Γράφει ο ογκόλιθος της ελληνικής δημοσιογραφίας, Χρήστος Ράπτης:

"Διάβασα με τρόμο και αγανάκτηση έναν υποτιθέμενο «σοβαρό» δημοσιογράφο, όπως τον κύριο Mason του Channel 4, να αποκαλεί «γερμανοτσολιάδες» στο Twitter τους υποστηρικτές του «Ναι» στο δημοψήφισμα.
Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο ένας ξένος δημοσιογράφος να βρίζει με τόσο χυδαίο και ανήθικο τρόπο εκείνους που επέλεξαν μία συγκεκριμένη άποψη στο δημοψήφισμα. Θα μπορούσα να αναρωτηθώ κι εγώ νομίμως από πού τα αρπάζει για να στηρίζει τόσο προκλητικά τους δραχμολιγούρηδες κι όσους θέλουν να σπρώξουν την Ελλάδα στο Grexit ο κύριος Mason. Από Ελληνες ή Εγγλέζους κερδοσκόπους σε βάρος του ευρώ; "

Δεν μπορούμε να πούμε, συγκινητική η προσπάθεια υπεράσπισης των Γερμανοτσολιάδων. Συγκινητική και η απόπειρα για την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος με τρόπο αποκαλυπτικό. Όμως, ένα site με τόσο υψηλή επισκεψιμότητα δεν θα έπρεπε να φιλοξενεί άρθρα, ακόμη και αν πρόκειται για συγγραφικά πονήματα των ιδιοκτητών του, που να ξεχειλίζουν από χυδαιότητα.

Η προσφυγή στις ύβρεις δείχνει πανικό και δικαιώνει έναν πολύ καλό συνάδελφο, ο οποίος αγανακτισμένος είπε σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ: "Πονάει; Σας έσκισε ο Τσίπρας;".

Εμείς πάντως θα περιμέναμε μία καλή έρευνα από το iefimerida.gr για τους... δημοσιογράφους που ξεροσταλιάζουν σε επιχειρηματικούς ομίλους ως επαίτες για τα ευρουλάκια, για τα πέι ρολς βρε. Επίσης θα περιμέναμε μία άλλη έρευνα για επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Και τέλος: Ένα ιστορικό αφιέρωμα στην ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα