Ο Πάγκαλος και οι…. μπουρδελότσαρκες!

Σε… «μπουρδελότσαρκες»αναφέρεται μεταξύ άλλων το διήγημα τουαντιπρόεδρου της κυβέρνησης και συγγραφέα λογοτεχνικών κειμένων πλέον, τοοποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα»! Το συγκεκριμένα διήγημα έχει τίτλο «Ο Ρας ήταν Έλληνας» και αποτελείπροδημοσίευση από τη συλλογή διηγημάτων του Θόδωρου Πάγκαλου (μετον γενικό τίτλο «Οι χαμένοι») που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το διήγημα που δημοσιεύεται στα «Νέα» αναφέρεται σε μια παρέα Ελλήνων ναυτικών που είναιαναγκασμένοι να κάνουν πρωτοχρονιά
στο ‘Άμστερνταμ, όπου ......έχει δέσει το πλοίο τους για να φορτώσει την επομένη και να φύγουνγια τη Νέα Ορλεάνη. Το γνωστό αθυρόστομο πνεύμα των πολιτικώντοποθετήσεων και συνεντεύξεων του Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά και «γλαφυρό» ως προς την αφήγηση, είναι διάχυτο και στολογοτεχνικό του κείμενο.

Ιδού χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Ο πασίγνωστος σε όλα τα λιμάνια για τις σεξουαλικές τουεπιδόσεις νεαρός ύπαρχος ο Μήτσος, πρότεινε –τι άλλο;- μια μπουρδελότσαρκα στα στενά σοκάκια με τις βιτρίνες.Εκεί που σε κάθε παράθυρο θρονιάζονταν, πότε μεγαλοπρεπείς και δήθεν απρόοπτες,πότε προκλητικές, με χειρονομίες και κινήσεις των χειλιών και της γλώσσας όλουπονοούμενα – η καθεμιά με το στυλ της δηλαδή-, οι πουτάνες κάθε σχήματος καιχρώματος. Προέρχονταν από όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου και είχαν εξοκείλειαναπαυτικά σε τούτο το απέραντο λιμάνι, όπου οι πεινασμένοι για χάδι ναυτικοίήταν μια σταθερή εγγυημένη πελατεία (…)

Αυτή η ξεκωλιάρα, τογκαρσόνι, ένας κουνιστός Ολλανδός με ξεβαμμένο μαλλί, μάζεψε τα πιάτα που δενείχαν αγγίξει – μπουτάκι αρνίσιο με υπόγλυκη σάλτσα πράσινου χρώματος, αν είναιδυνατόν βρε πούστη – και σχολίασε περιφρονητικά: «Είναι υπερβολικά εξεζητημένο (too sophisticated)».Για να προκαλέσει το σχόλιο του Μήτσου: «Do you Know βοϊδόπουτσα; Much more sophisticated!» (…)

Δυο μουστακαλήδεςφιλιόντουσαν με πάθος και τρία τέσσερα ζευγάρια αντρών λικνιζόντουσαν στους ρυθμούςμιας σαχλής disco μουσικής.Γυναίκα ούτε μία. –Πάμε μάγκες να φύγουμε. Δεν θέλατε να γαμήσουμε και εδώ θα μαςγαμήσουν πρωτοχρονιάτικα είπε ο Μήτσος»…
Keywords
Τυχαία Θέματα