Ο ΟΣΕ ζητά να αυξηθεί η ταχύτητα στα τρένα στα 140 χιλιόμετρα!


Την ώρα που στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ασφάλεια των μετακινήσεων και με νωπές ακόμα τις θλιβερές μνήμες από την τραγωδία των Τεμπών, κάποιοι φαίνεται πως επιμένουν να αγνοούν όλες τις προειδοποιήσεις και όλα τα «καμπανάκια».

Όπως έγινε γνωστό, την αύξηση της ταχύτητας των τρένων από τα 100 στα 140 χιλιόμετρα την ώρα από την προσεχή Δευτέρα, σε συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου, ζήτησε από την Hellenic Train ο ΟΣΕ!

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού

Έλξης (ΠΕΠΕ) παραχώρησε σήμερα από κοινού με το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μηχανοδηγών το οποίο βρίσκεται στη χώρα μας, συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αποκάλυψε το συγκεκριμένο γεγονός και εξέφρασε την επιφυλακτικότητα των μηχανοδηγών, αλλά και την αντίθεσή τους σε κινήσεις που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις, αφού δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά στο δίκτυο.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Γενιδούνιας, ανέφερε ότι χθες Τετάρτη –λίγο πριν σημειωθεί φωτιά σε συρμό του Προαστιακού– είχε σταλεί ένα ακόμα εξώδικο από την ΠΕΠΕ, στο οποίο υπήρχε –ακόμα μια- ρητή αναφορά στα προβλήματα στη συντήρηση του τροχαίου υλικού.

Σημείωσε ότι το Σωματείο έχει ζητήσει από την Hellenic Train να προχωρήσει σε επενδύσεις για την αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.

https://www.newsbreak.gr/ellada/466944/ose-tahytita-trena-gendounias-mihanodigoi/

Keywords
Τυχαία Θέματα