Ο Ολάντ αποκαλύπτει: Συνεπής ο Τσίπρας με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ελληνική πρόταση το Ταμείο

Σε στοιχεία που διαφωτίζουν πλήρως τα όσα διημήφθησαν το κρίσιμο βράδυ των διαπραγματεύσεων του περυσινού Ιουλίου, αλλά και το πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνον δεν “πρόδωσε” το ΟΧΙ του ελληνικού δημοψηφίσματος μια εβδομάδα πριν, καθώς τελικά πέτυχε μια διαφορετική συμφωνία από εκείνην που ήθελε να περάσει η τρόικα,
αλλά και ότι επέβαλε και δεν του επιβλήθηκε, η δημιουργία του Ταμείου, το οποίο – σε αντίθεση – με όσα επιθυμούσαν κύκλοι του Βερολίνου και του ΔΝΤ....
, δεν θα ξεπουλούσε άρον-άρον, περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, αλλά θα έχει τη δυνατότητα και όσο χρονικό περιθώριο θέλει να τα αξιοποιήσει με το μεγαλύτερο όφελος για τον ελληνικό λαό…

«Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

Στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της 12ης Ιουλίου του 2015, την κρισιμότερη νύχτα των συνομιλιών για την Ελλάδα με τους εταίρους – πιστωτές της αναφέρεται ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και αποκαλύπτει το πώς τελικά αποτράπηκε το Grexit.

Τις λεπτομέρειες για το βράδυ – θρίλερ αποκαλύπτει σε ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία με τίτλο: «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο».

Το βιβλίο περιλαμβάνει ιδιωτικές συζητήσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 24 Μαΐου 2016, των δύο συγγραφέων με τον Ολάντ.

Σε αυτό υπάρχουν δύο κεφάλαια με ελληνικό ενδιαφέρον. Το κεφάλαιο «20» με τίτλο: «Ο φίλος Τσίπρας» που είναι αφιερωμένο στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015, στις Βρυξέλλες και το κεφάλαιο «21», με τίτλο: «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω».

Στο δεύτερο ο γάλλος πρόεδρος αναφέρει: «Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».
Keywords
Τυχαία Θέματα