«Ο μακελάρης του Όσλο είναι γκέι και λάτρης του Ντέιβιντ Μπέκαμ»

«Έβαζε πούδρα και κρέμα ημέρας. Τσατιζόταν, όμως, όταν τον ρωτούσαμε αν είναι γκέι. Απαντούσε πως είναι metrosexual», κατέθεσε στενός φίλος του Άντερς Μπρέιβικ στην δίκη για τη σφαγή στο νησί Ουτόγια.
Έκπληκτοι οι συγγενείς των θυμάτων που σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ στο νησί Ουτόγια παρακολουθούν τη σκιαγράφηση του προφίλ του στυγερού δολοφόνου, μέσα από τις καταθέσεις των φίλων του που για πρώτη φορά μιλούν δημοσίως για τον Άντερς Μπρέιβικ....
«Πιστεύαμε ότι ο Μπρέιβικ ήταν γκέι αλλά αρνιόταν να το παραδεχτεί στην παρέα. Περιποιόταν πολύ τον εαυτό του και ήταν θηλυπρεπής. Κάποια στιγμή, μάλλον
επειδή δεν μπορούσε πια να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις μας, έκοψε τις επαφές μαζί μας και μετακόμισε στο σπίτι της μαμάς του. Εκεί ζούσε, μακριά από όλους μας, τα τελευταία έξι χρόνια», κατέθεσε ο πιο στενός φίλος του 33χρονου που σκόρπισε τον θάνατο τον περασμένο Ιούλιο (22/7) δολοφονώντας συνολικά 77 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους.

Οι φίλοι του Μπρέιβικ κατέθεσαν μέσω δικηγόρου και ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους προκειμένου να μιλήσουν χωρίς φόβο για τον δολοφόνο.

«Χρησιμοποιούσε μέικ απ, πούδρα και άλλα τέτοια πράγματα αλλά μας έλεγε ότι έτσι είναι οι metrosexual σύγχρονοι άντρες. Μας μιλούσε ασταμάτητα για τον ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ τον ποίο θαύμαζε και έλεγε πως είναι επίσης metrosexual, δηλαδή άντρας που δεν ντρέπεται να περιποιηθεί τον εαυτό του», κατέθεσε φίλος του κατηγορούμενου ο οποίος είναι δικηγόρος κι εργάζεται στο υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας.

«Απομακρύνθηκε όταν μετακόμισε στης μάνας του και έλεγε ότι δεν ήθελε να έχει πολλές υποχρεώσεις προκειμένου να παίζει συνέχεια στο διαδίκτυο το -γνωστό παιχνίδι και δράσης- World of Warcraft. Την τελευταία φορά που πήγαμε για καφέ δεν είχε καλή διάθεση, ούτε όρεξη, ούτε αυτοπεποίθηση όπως είχε παλιότερα. Ήθελε να μιλάει μόνο για το παιχνίδι και καμάρωνε ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου», λένε οι συνολικά τέσσερις παιδικοί του φίλοι που κατέθεσαν στη δίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα