Ο Λάκης, οι συνεχιστές και η…δημοκρατία

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΕΝ αρχή ην» ο Λαζόπουλος. Με την τέχνη τουπάνω στους «Μήτσους» που άφησαν εποχή. Ύστερα ήρθε, εξελικτικά αλλά ξεκάρφωτα,η «τέχνη» της βωμολοχίας και της λεκτικής προστυχιάς του. Σε θεματολόγιοαπαγορευτικό να μπει στο…τσαντίρι του γονιός με την κόρη δίπλα του και τοεγγόνι γεμάτο απορίες πάνω στην «ορολογία» και τις βρισιές του «καλλιτέχνη». ΜΕ την ταμπελίτσα της σάτιραςο κ. Λαζόπουλος και μόνο της φυγοστρατία του δεν σατιρίζει (τον τσάκωσαν με τοτρελόχαρτο στο χέρι…). Πυρά και.... προστυχιές κατά δικαίων και αδίκων και μόνο γιατη μάννα του μιλάει με σεβασμό και σε
βαθμό ελεγχόμενης πλακίτσας. Με τιςχαχανίζουσες πρώτο τραπέζι πίστα και την γεροντοσύνη να ασφυκτιά επιμελώς σταπιεσμένα στήθια της νεάζουσας ξανθιάς γεροντομπεμπέκας δίπλα του (και δενεννοούμε την κα Γερασιμίδου), να εκστασιάζεται. Με το ανεξήγητο πάθος του κατάτης κας Ντενίση και του κ. Πρέκα. Με τα…εξηγήσιμα επιλεκτικά λυσσώδη του κατάκομμάτων, κινημάτων και αρχηγών.
ΚΑΙ πιάνει τόποτο…αριστοφανικό του δασκαλίκι σε μαθητές με τα πανό (παρέλευσής τους), μη φανείπως είναι πίσω απ’ τον κόσμο και καθυστερημένοι, άβγαλτα χωριατόπαιδα πουαγνοούν την…κοκαΐνη, θεωρητικά, μέχρι να τη γευτούν σε κρουαζιέρες επώνυμων,πριν τους φυγαδεύσουν. Και το σχολείο με τους…νόμους και την ευαισθησία τωνεκπαιδευτικών του; Τόλμησε μια διευθύντρια γυμνασίου να ξεστομίσει το«απαγορεύεται η συντεταγμένη κάθοδος στην Αθήνα», την έκανε ρεζίλι ο Λάκης καιοι εκπαιδευτικοί συντάχτηκαν με τους πολλούς. Δεν προκάλεσαν εισαγγελικήπαρέμβαση, δεν «στασίασαν», δεν απήργησαν.ΚΑΙ, βέβαια, έχει τις ανοχέςτης η κοινωνία, τους μιμητές του ο κ. Λαζόπουλος, έχει και η τηλεοπτική αλητείατη συνέχειά της. Μεταμεσονύκτιος με τα «όλα» του ο κ. Θέμος, σε ώρες κοινής…αυτοσυγκέντρωσηςτου μαθητόκοσμου εκείνος ο μαντράχαλος που προκαλεί την ετέρα (προσοχή τηνορθογραφία) γεροντομπεμπέκα, «ξοφλημένη» (και πιθανώς ανέραστη) κα Βίσση πώςκάνει έρωτα τρώγοντας…ΤΟ πήγαν δειλά καιδοκιμαστικά και φτάσαμε στο χάλι. «Δημοκρατία έχουμε», σκέφθηκαν, «οεισαγγελέας τι κάνει» σκεφθήκαμε, ωστόσο, στη δικτατορία κάνει ΕΝΑΣ ό,τι θέλει.Στην ολιγαρχία μια ΟΜΑΔΑ κάνει ό,τι θέλει, αλλά στη δημοκρατία ΚΑΝΕΝΑΣ δενκάνει ό,τι θέλει.
Keywords
Τυχαία Θέματα