Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο

Τα πρώτα πυροτεχνήματα έκαναν τις εμφάνισή τους στον ουρανό της Βραζιλίας και έπειτα σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο σηματοδοτώντας σταδιακά τον ερχομό του 2019.

Βραζιλία

Στο Ρίο της Βραζιλίας, ο Χριστός Λυτρωτής χρωματίσθηκε, τα χέρια του ενώθηκαν και το κεφάλι του έγειρε, σε μια στάση περισυλλογής, πριν επανέλθει στη συνηθισμένη θέση του με τα χέρια απλωμένα....
Tα φώτα που έπεσαν πάνω στο εμβληματικό άγαλμα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης έδωσαν στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ήταν εκεί μία θεαματική οπτική ψευδαίσθηση, που αποτέλεσε την κορύφωση της γιορτής
των πυροτεχνημάτων.

Μαδρίτη

Οι εορτασμοί του Νέου Έτους συνοδεύονται μερικές φορές από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας των κινδύνων να σημειωθούν επίθεση ή βιαιότητες σε πόλεις. Έτσι στη Μαδρίτη δόθηκε άδεια μόνο σε 20.000 ανθρώπους να συγκεντρωθούν στην περίφημη πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ για να φάνε δώδεκα ρόγες σταφυλιού στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως το θέλει μια παράδοση για να έχει κάποιος καλή τύχη τη νέα χρονιά.

Σίδνεϊ

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη του 2019, το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, οργάνωσε το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Ο ουρανός φωτίστηκε από τα πυροτεχνήματα για 12 λεπτά, ενθουσιάζοντας ενάμιση εκατομμύριο θεατές με φόντο το διάσημο κτίριο της όπερας.

Γαλλία

Στα Σανζ-Ελιζέ, επίκεντρο της αμφισβήτησης τις τελευταίες εβδομάδες, 300.000 άνθρωποι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν για να περιμένουν τα μεσάνυχτα σε εορταστική ατμόσφαιρα ενώ από την Αψίδα του Θριάμβου προβαλλόταν ένα θέαμα ήχου και φωτός.

Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του λιμανιού της Βικτόρια για ένα δεκάλεπτο θέαμα πυροτεχνημάτων που κόστισε 1,57 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: lifo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα