Νομιμοποίηση της κατρακύλας;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ακόμα και στους πιο φανατικούς οπαδούς της κυβέρνησης Σαμαρά ότι τα πράγματα κινούνται σε οριακό επίπεδο όχι τόσο για την πολιτική επιβίωση των απομειναριών του χθες όσο για τις τύχες της χώρας, η οποία βαδίζει σε επικίνδυνο μονοπάτι. Η συγκυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου έχει αφήσει στην άκρη κάτι που...
δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ, να κυβερνήσει δηλαδή,
και έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο επικοινωνιακό «πόλεμο» σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, πλήττοντας ακόμα και όσους αποτόλμησαν να ψηφίσουν τα απομεινάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012.

Βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικά θα παρατηρούσε κάποιος ότι η κυβέρνηση Σαμαρά στηρίζεται πια σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι η ντόπια βλαχομπαρόκ «ελίτ», η οποία πηγαίνει «πακέτο» με την πτωχευμένη μιντιοκρατία και ο άλλος είναι το Βερολίνο. Σε ότι αφορά τον πρώτο πυλώνα, τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν πλέον ξεπεράσει και την ταχύτητα του φωτός. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι είναι μόνο μια σταγόνα μπροστά σε έναν ολόκληρο ωκεανό. Κάτι που θα μπορούσε ακόμα να προστεθεί είναι ότι το «σύστημα» έχει ακόμα ενεργοποιημένους κάποιους μηχανισμούς, οι οποίοι λειτουργούν με τη μορφή του οδηγού επιβίωσης στα δύσκολα. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται να έλθουν κι άλλα σκάνδαλα στην επιφάνεια, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο τον πλήρη αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Επιπροσθέτως, τρεις μόλις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Άνοιξης, αλλά και τις ευρωεκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλάζουν τους όρους του «παιχνιδιού» βλέποντας ότι οι παρόντες τους εξασφαλίζουν τη βέβαιη εκλογική συντριβή. Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως πηγαίνουν τα πράγματα για την κυβέρνηση Σαμαρά, να κάνουν την εμφάνισή τους και σενάρια αλλαγής του νόμου για τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα, το συνονθύλευμα της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται για την αποδοχή ενός νέου πακέτου δανειακής «βοήθειας», δηλαδή ενός τρίτου Μνημονίου, το οποίο αναμένεται να αποτελειώσει τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται και ο δεύτερος πυλώνας υποστήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Βερολίνο και την Άνγκελα Μέρκελ. Οι εταίροι –δανειστές της χώρας, έχουν κατανοήσει ότι δε θα μπορούσαν να βρουν πιο φιλική προς εκείνους κυβέρνηση, η οποία να κατανοεί τις …ανάγκες και τα «θέλω» τους. Φυσιολογικό είναι να επιθυμούν με κάθε τρόπο την παραμονή της συγκεκριμένης κυβέρνησης στην εξουσία. Την ίδια στιγμή βέβαια, οι υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη, έχουν παραδειγματιστεί από την κατάντια της Ελλάδας και αρχίζουν να καταλαβαίνουν το τι τους περιμένει με την παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ και της νεοφιλελεύθερης «παρέας» της στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ οι Γερμανοί θέλουν να απαξιώσουν εντελώς. Αν μάλιστα ήταν και δυνατό θα τα καταργούσαν. Άλλωστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πριν από λίγες ημέρες είχε εκμυστηρευτεί ότι το «όνειρό» του είναι ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωζώνης, στο οποίο βέβαια η Γερμανία θα έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Η Γερμανία λοιπόν μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου της, για ολοκληρωτική κυριαρχία στην Ευρώπη, έχοντας ως «οδηγό» την Ελλάδα. Με λίγα λόγια, οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να νομιμοποιήσουν την κατρακύλα, την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού με άρωμα ολίγης ακροδεξιάς, την πλήρη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Τα πάντα είναι έτοιμα για ένα ευρωπαϊκό Μνημόνιο, μέσω του οποίου οι ευρωπαϊκές χώρες θα προσκυνούν την «αυτοκράτειρα» Μέρκελ και βέβαια τις πτωχευμένες ευρωπαϊκές Τράπεζες με μια από αυτές, ίσως τη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη να έχει πολλά προβλήματα. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα μπορούσε να εμπνευστεί και από τις ολλανδικές Τράπεζες, οι οποίες ετοιμάζουν όρκο …πίστης των υπαλλήλων τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γιατί να μη πράττουν το ίδιο και οι υποτελείς – ανδράποδα της Άνγκελας Μέρκελ;

Ο ευρωπαϊκός Τύπος, αλλά και οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αρχίσει πλέον να βλέπουν σοβαρά το φαινόμενο Ελλάδα και να κάνουν παραλληλισμό με την κατάσταση που διαμορφώνεται ξεκάθαρα και στην Ευρώπη. Αντώνης Σαμαράς στην Ελλάδα και Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία. Προφανώς και δεν είναι αυτό που ονειρεύτηκαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες για τη Γηραιά ήπειρο. Ποτέ άλλωστε δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στις αρχές του 21ου αιώνα μια νεοφιλελεύθερη – ακροδεξιά παρέα θα προσπαθούσε να νομιμοποιήσει την κατρακύλα και την πλήρη αποδόμηση της Ευρώπης των λαών. Σε αυτά τα πλαίσια ο γαλλικός και ιταλικός Τύπος (καθόλου τυχαίο) βλέπουν στο πρόσωπο του αρχηγού της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που μπορεί να γίνει όχι μόνο ο ηγέτης της χώρας του, αλλά και του ευρωπαϊκού Νότου.

Η σύγκρουση με τα νεοφιλελεύθερα αρπακτικά και τα υποκινούμενά τους είναι πλέον αναπόφευκτη, προκειμένου να μη διαλυθεί η Ευρώπη και σε πρώτη φάση καλύτερη ευκαιρία από τις ευρωπαϊκές κάλπες της Άνοιξης δε θα μπορούσε να υπάρξει. Οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να απονομιμοποιήσουν την κατρακύλα. Στο χέρι τους είναι…

periodista.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα