Ναυάγιο στη Λέσβο: Σοβαρά ερωτήματα για τον προορισμό και το φορτίο του RAPTOR


Tην ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 ναυτικούς που αγνοούνται ανοιχτά της Λέσβου, μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «Raptor», με σημαία των νήσων Κομόρες, έχουν αρχίσει να εκφράζονται πολλά και σοβαρά ερωτήματα τα οποία συνδέονται με το φορτίο του πλοίου, αλλά και τον τελικό του προορισμό. Και αυτό, εξαιτίας του γεγονότος ότι το πλοίο καθυστέρησε σημαντικά να στείλει σήμα κινδύνου, ώρες αφότου άρχισε η εισροή υδάτων, με αποτέλεσαν να κινητοποιηθούν αργά οι δυνάμεις διάσωσης και να χαθούν τόσοι άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής

έχει ανασυρθεί σώος ένας Αιγύπτιος ναυτικός, ενώ ένας δεύτερος, επίσης από την Αίγυπτο και ηλικίας 30 ετών, έχει ανασυρθεί νεκρός. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους ναυτικούς συνεχίζονται από δύο πλωτά του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ενώ από τις 12 μ.μ. αναμένεται να συμμετέχει και αεροσκάφος της Frontex.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», αλλά και την εφημερίδα «Καθημερινή», το πλοίο «Raptor» έχει καταχωρηθεί στη μαύρη λίστα διεθνών αρχών ελέγχου, διότι πριν από 24 μήνες είχε διαπιστωθεί ότι τα έγγραφα που αφορούσαν στα μέλη του πληρώματος ήταν μη θεωρημένα, ενώ υπήρχαν και παράνομες εγγραφές στο βιβλίο πετρελαίου (Oil Record Book).

Τα παραπάνω στοιχεία υποδηλώνουν ότι πιθανώς το πλοίο εμπλεκόταν σε λαθρεμπόριο. Επιπλέον, ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι το πλοίο μετέφερε 6 τόνους αλάτι και είχε τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ο διασωθείς ναυτικός φέρεται να έχει καταθέσει ότι το πλοίο πήγαινε στην Ουκρανία και πως στην Κωνσταντινούπολη θα έκανε απλώς στάση για ανεφοδιασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα