«Μόνο ΑΕΚ» και... ξύλο γιατί «έτσι τους αρέσει»

«Με χτυπούσαν με πυροσβεστήρα στο κεφάλι». Τουλάχιστον επτά τραυματίες στο νοσοκομείο από την επίθεση οπαδών της ΑΕΚ κατά του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της «Στρούγκας».

Της Αλέκας Ζουμή

Καζάνι που βράζει η Νέα Φιλαδέλφεια. Επίθεση με τραυματίες και μάλιστα σε δύο... δόσεις χθες από οπαδούς της ΑΕΚ...Κατά του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας αρχικά και έπειτα
κατά του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα». Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7 το απόγευμα οπότε και είχε προγραμματιστεί από το Συντονιστικό η διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης, στην πλατεία Πατριάρχου, για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει και το άρθρο για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης αλλά όταν η Original έβγαλε κάλεσμα για συλλαλητήριο την ίδια ώρα, το Συντονιστικό μετέφερε την συζήτηση για την Παρασκευή. Και πάλι όμως οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν εκεί... Δεκάδες είχαν καταλάβει από νωρίς τον χώρο και παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους... Επιτέθηκαν στους πρώτους κατοίκους που βρέθηκαν στο σημείο, άρχισαν να τους πετούν αβγά και να τους γρονθοκοπούν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών. Φυσικά, η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ...

Επίθεση και στον ΒασιλόπουλοΕπίθεση δέχθηκε και ο νέος δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 7 και αφού ενημερώθηκε ότι υπήρχε ένταση αλλά και τραυματίες, δέχθηκε προπηλακισμούς και απειλές και εντέλει φυγαδεύθηκε από την αστυνομία, “για να ηρεμήσουν τα πνεύματα” όπως του έλεγαν οι αστυνομικοί.Τα πνεύματα όμως δεν ηρέμησαν παρά το γεγονός ότι πλέον το συντονιστικό είχε διαλυθεί πριν καν οι πολίτες προλάβουν να συγκεντρωθούν. Οι οπαδοί έφτασαν στο σημείο να κυνηγούν κατοίκους στα γύρω στενά. Οι οπαδοί της ΑΕΚ παρέμειναν στη Δεκελείας βάζοντας νέο “’στόχο” αυτή τη φορά το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της Στρούγκας. Επί τουλάχιστον μισή ώρα προσπαθούσαν να σπάσουν την είσοδο υπό το προκλητικά αδιάφορο βλέμμα των ΜΑΤ.

ΜΑΤ σε ρόλο... θεατή

Μάλιστα, είχαν ξηλώσει πινακίδα οδικής σήμανσης και με αυτή προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα ρολά και εν τέλει το κατάφεραν, βανδαλίζοντας τον χώρο και αποχωρώντας ανενόχλητοι με τα ΜΑΤ να παραμένουν σε ρόλο θεατή και παρά τα παράπονα κατοίκων που τους καλούσαν να το αποτρέψουν.Κάπου εκεί διαλύθηκε η συγκέντρωση των οπαδών και γύρω στις 9 άρχισε κόσμος από την Στρούγκα να συγκεντρώνεται στο σημείο προσπαθώντας να συμμαζέψει τον χώρο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από το στέκι αλλά και περαστικοί. Λίγη ώρα αργότερα όμως και με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν πλέον αποχωρήσει, το κοινωνικό στέκι δέχτηκε νέα επίθεση από 50 περίπου οπαδούς που επέστρεψαν με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις και χτυπώντας με πέτρες, μπουκάλια και ξύλα τους πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την Στρούγκα. Κάποια στιγμή μάλιστα προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο χώρο αδειάζοντας την βενζίνη από ένα δίκυκλο και την ώρα που μέσα στην Στρούγκα υπήρχε κόσμος, ευτυχώς με την άμεση επέμβαση των κατοίκων και των υπαλλήλων των καταστημάτων έσβησε άμεσα.

«Με χτυπούσαν με πυροσβεστήρα στο κεφάλι»
Αποτέλεσμα εφτά κάτοικοι της περιοχής τραυματίες, χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι, καθηγήτρια η κυρία που κατήγγειλε στο Κόκκινο ότι χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα στο κεφάλι και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για να κάνει αξονική, αρχιτέκτονας ο σύζυγος της, χτυπημένος από πέτρα στο χέρι όπου τελικά υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον βραχίονα και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και ένας νεαρός που έφυγε χτυπημένος στο κεφάλι. Η αστυνομία έφτασε αρκετή ώρα μετά το τέλος και της δεύτερης επίθεσης, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν την προκλητική αδιαφορία της. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Κόκκινο, “αυτό είναι το κλίμα τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τον τελευταίο καιρό μόνο που σήμερα ξεπέρασαν κάθε όριο”.

«Είναι ζήτημα δημοκρατίας»Ανακοίνωση για τα γεγονότα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρονται τα εξής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη χτεσινή επίθεση τραμπούκων στη συγκέντρωση κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το οπαδικό κίνημα, αλλά προσιδιάζουν στη μαφία και ως τέτοιες θα μας βρουν απέναντί τους”. “Είναι ζήτημα δημοκρατίας τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια”, δήλωσε στο Κόκκινο ο Αρης Βασιλόπουλος.

Photo: krisseis.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα