Μητσοτάκης: Άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις


Άμεσα, ίσως στη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένες δυνάμεις από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 4/7, το υπουργείο Υγείας, όπου είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, καθώς

ανάμεσα στις τέσσερις μεγάλες κυβερνητικές προτεραιότητες της τρέχουσας τετραετίας είναι ένα καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

«Ίσως και μέσα στη διάρκεια της ημέρας να έχουμε την απόφαση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των διακομιδών του ΕΚΑΒ», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ άμεσα θα προχωρήσει η στελέχωση των ασθενοφόρων.

Εξήγησε πως αυτό δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ, καθώς οι αλλαγές θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας.

Τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

"Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοιδης, αναφέρθηκε στον μπλε φάκελο με τις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός μας έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας».

Συμπλήρωσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

"Από τη δική μας πλευρά υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά", κατέληξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα