Με γεωτρύπανο σε κυπριακή περιοχή οι Τούρκοι

Ετοιμάζεται για γεώτρηση στην περιοχή της Κύπρου η Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος», στα ανώτατα δώματα του καθεστώτος Ερντογάν έχει αποφασιστεί η επόμενη κίνηση και αυτό που απομένει είναι ο χρόνος εκδήλωσης της νέας τουρκικής ενέργειας...
Αξιολογούν εξελίξεις και τους επόμενους σταθμούς των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αντιδράσουν. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρονική συγκυρία.

Αν και το γεωτρύπανο DeepSea Metro
2, που αγόρασε έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν είναι ακόμη έτοιμο, ωστόσο, ενημερωμένες πηγές, που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος», ανέφεραν πως στην Άγκυρα εξετάζουν δυο ημερομηνίες και δυο τουλάχιστον εναλλακτικούς χώρους για γεώτρηση.

Ένας πιθανός χρόνος για γεώτρηση είναι αρχές Ιουλίου και θα γίνει με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης κυπριακού αερίου στην Αίγυπτο. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος Ιουνίου και η Άγκυρα ετοιμάζει αντίδραση, προτάσσοντας τον ισχυρισμό πως δεν μπορεί η Λευκωσία να αξιοποιεί το φυσικό αέριο χωρίς τους Τουρκοκύπριους και την ίδιαν. Μια πιθανή αντίδραση θα είναι, λοιπόν, η κάθοδος του γεωτρύπανου για έρευνες.

Πηγή: philenews.com
Keywords
Τυχαία Θέματα