Μαργαρίτα Παπανδρέου: Ο Ανδρέας μου είχε πει ότι δεν θα παντρευτεί τη Μιμή

Ο Ανδρέας Παπανδρέου της είχε αποκαλύψει πως δεν είχε σκοπό να παντρευτεί τη Δήμητρα Λιάνη. Ήταν σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις τους. Αργότερα, έμαθε ότι είχε μετανιώσει για το διαζύγιο. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου αποκαλύπτει τη ζωή της με τον Ανδρέα.

Άγνωστοι διάλογοι ανάμεσα στην ίδια και τον Ανδρέα Παπανδρέου...
, η "αεροσυνοδός" και άλλες άγνωστες πτυχές από τη ζωή της
Μαργαρίτας Παπανδρέου δίπλα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Έρωτας και Εξουσία".

Πέρα από τις πιπεράτες λεπτομέρειες για την εξωσυζυγική σχέση που είχε με τον Πιέρ, έναν αξιωματικό του Γαλλικού στρατού που γνώρισε σε μια πτήση για τη Νέα Υόρκη, η Μαργαρίτα Παπανδρέου επικεντρώνει την αφήγησή της στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον άνδρα που όπως λέει σε κάποια σημεία της σημάδεψε τη ζωή.

Περιγράφει άγνωστους διαλόγους ανάμεσα στην ίδια και τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν πια εκείνος είχε σχέση με τη Δήμητρα Λιάνη, το όνομα της οποίας δεν αναφέρει ποτέ. Την αποκαλεί απλά «η αεροσυνοδός». Όπως λέει, ο Ανδρέας Παπανδρέου της είχε αποκαλύψει ότι δεν σκόπευε να παντρευτεί τη Λιάνη, ενώ, όπως γράφει «έμαθα πως ο Ανδρέας είχε μετανιώσει για τον χωρισμό μας».

Χαρακτηριστική των... αισθημάτων της είναι μια αναφορά της στη Δήμητρα Λιάνη. Γράφει: «μου έφτιαξε τη διάθεση εκείνο το διάστημα ήταν όταν έμαθα πως κάποιος στην Ελλάδα είχε δώσει σ' ένα άλογο -ή μήπως ήταν γαϊδούρι;- το όνομα της αεροσυνοδού, χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι της, «Μιμή».

Το 536 σελίδων βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη και παρουσιάζεται απόψε (05.11.2015) στις 20:00 στο βιβλιοπωλείο Ιανός με ομιλητές τον τέως αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Σωτήρη Μουσούρη, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Νίκο Παπανδρέου, τη συντονίστρια του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη Φωτεινή Σιάνου και τη δημοσιογράφο Αμαλία Σκέπερς.
Keywords
Τυχαία Θέματα