Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 4-1

Σε εκπληκτική μέρα βρέθηκε ο Αργεντινός και έστησε μόνος του πάρτι σε βάρος της Τότεναμ, που είχε την ευκαιρία της όμως γνώρισε ακόμα μία βαριά ήττα από τους Πολίτες, από τους οποίους έχει πλέον δεχθεί 15 γκολ στα τελευταία 3 ματς. Τέσσερα πέναλτι έδωσε ο ρέφερι, Μος, από ένα έχασαν Αγουέρο-Σολδάδο και η ομάδα του Πελεγκρίνι...
με ματς περισσότερο είναι στο -2 από την πρωτοπόρο, Τσέλσι. Τραυματίας αποχώρησε από το ματς ο Λάμπαρντ, τα 8 γκολ σε 5 παιχνίδια κόντρα στους
Σπερς έφτασε ο Κουν, που έκανε καρέ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η Τότεναμ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ και μάλιστα δύο φορές στο ίδιο λεπτό. Στο 8' μετά την εξαιρετική πάσα του Σολδάδο ο Μέισον νικήθηκε από τον Χαρτ στο τετ α τετ και ο Ερικσεν με δυνατό σουτ από πλάγια έστειλε τη μπάλα άουτ. Αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Σίτι, όταν στο 13' ο Αγουέρο δεν... είδε καν τον Καμπούλ και νίκησε τον Γιορίς σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν οφσάιντ για παίκτη στο 'τρίγωνο' του Γιορίς (1-0).

Οι Σπερς πάντως είχαν την άμεση απάντηση και δύο λεπτά αργότερα ύστερα από το λάθος του Φερνάντο ο Μέισον έβαλε την κόντρα, ο Σολδάδο έδωσε στον Ερικσεν και ο Δανός με διαγώνιο δεξί έφερε το σκορ στο 1-1. Η δράση δεν σταματούσε στο «Etihad» και στο 20' ο Λάμπαρντ πήρε μάλλον ένα εύκολο πέναλτι για σπρώξιμο και ο Αγουέρο το μετέτρεψε σε γκολ (2-1). Στο 32' οι Citizens πήραν και νέο πέναλτι, αυτή τη φορά σίγουρα σωστό, όταν ο Καμπούλ ανέτρεψε τον Σίλβα. Ο Κουν έστησε ξανά τη μπάλα, όμως αυτή τη φορά ο Γιορίς τον νίκησε με τα πόδια και ο Αργεντινός με δεύτερη προσπάθεια με βολέ σημάδεψε ψηλά!

Ο Αγουέρο δεν πτοήθηκε και ένα λεπτό αργότερα αφού χόρεψε τον Καμπούλ βρέθηκε μόνος με τον Γιορίς αλλά ο Γάλλος keeper βγήκε και πάλι νικητής. Στο 41' η Τότεναμ είχε την ευκαιρία της με τον Μέισον αλλά ο Χαρτ αντέδρασε σωστά, όπως έκανε για ακόμα μία φορά ο Γιορίς στο 44' σε σουτ του Νάβας από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα είχαν τρεις καλές φάσεις όμως ο Γιορίς απέκρουσε τα σουτ των Αγουέρο (49') και Νάβας (58') και ο Αργεντινός δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Σίλβα (59'). Στο 61' ο Μος έδωσε ένα ακόμα αμφισβητούμενο πέναλτι μετά το μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Ντεμικέλις στον Σολδάδο. Ο Ισπανός έστησε τη μπάλα όμως η εκτέλεσή του ήταν μία από τις χειρότερες και ο Χαρτ απέκρουσε και στο 64' έκανε το αριστερό σουτ από κοντά αλλά ο Χαρτ απέκρουσε με τα πόδια.

Στο επόμενο λεπτό τελείωσαν όλα για τους Σπερς, αφού στο 65' δόθηκε νέο πέναλτι και κόκκινη σε βάρος της Τότεναμ με τον Φάσιο να φαίνεται να ρίχνει τον -απόλυτο πρωταγωνιστή Αγουέρο- ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει ύστερα από γύρισμα από δεξιά. Ο Κουν εκτέλεσε σωστά το τρίτο του πέναλτι ξεγελώντας τον Γιορίς και έκανε το 3-1 και χατ τρικ, όμως δεν έμεινε εκεί. Ο 26χρονος στο 75' έκανε καρέ των γκολ έπειτα από υπέροχη κίνηση στην περιοχή και φοβερό αριστερό που θα ζήλευαν πολλοί αριστεροπόδαροι (4-1). Στο 88' το σκορ θα μπορούσε να γίνει 5-1 όμως το σουτ του Μίλνερ βρήκε στο δοκάρι.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Σανιά, Ντεμικέλις, Κλισί, Λάμπαρντ (28' Φερναντίνιο), Μίλνερ, Σίλβα (70' Γιόβετιτς), Νάβας, Φερνάντο (76' Τουρέ), Αγουέρο.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Καμπούλ, Ρόουζ, Φάσιο, Ντάιερ, Καπού (60' Ντεμπελέ), Τσαντλί, Μέισον (70' Βερτόνγκεν), Ερικσεν, Λαμέλα (60' Τάουσεντ), Σολδάδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα